Οι πρώτες Bentley Bentayga στην κυκλοφορία

Οι πρώτες Bentley Bentayga στην κυκλοφορία

Διαθέσιμες και στην Ελλάδα, αντί 207.300€

Οι πρώτες Bentley Bentayga Hybrid παραδόθηκαν σε πελάτες, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για την κορυφαία υπερ-πολυτελή μάρκα. Στο πλαίσιο εορτασμού της εκατονταετηρίδας της μάρκας, η Bentayga Hybrid αποτελεί το πρώτο βήμα για το ταξίδι της βρετανικής (ανήκει στο γκρουπ VW…) εταιρείας στα επόμενα 100 χρόνια και ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον.

Η Bentley εστιάζει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και στα πλάνα της περιλαμβάνεται μία υβριδική ή ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της έως το 2023, με την πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο να αναμένεται έως το 2025.

Η χειροποίητη Bentayga Hybrid από το Crewe της Αγγλίας, εξωτερικά ξεχωρίζει από την κομψή και διαχρονική σχεδίαση, ενώ στο εσωτερικό, το σύγχρονο βρετανικό design συνδυάζεται με άπειρες επιλογές εξατομίκευσης. Παράλληλα, πιστή στην παράδοση της εταιρείας για κορυφαία πολυτέλεια, η Bentayga Hybrid είναι το μοναδικό plug-in υβριδικό μοντέλο στον κόσμο με 64 διαθέσιμα χρώματα για παραγγελία.

Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Bentley συνδυάζει έναν ισχυρό νέο V6 turbo βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων με έναν εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα που χαρίζει άμεση ανταπόκριση. Με μέγιστη ισχύ 94 kW και ροπή στρέψης 400 Nm, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την τάχιστη και αθόρυβη επιτάχυνση από στάση, ενώ παράλληλα εξαλείφει την όποια υστέρηση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι μια αξέχαστη εμπειρία οδήγησης με διαθέσιμα συνδυαστικά 700 Nm ροπής, με τελική ταχύτητα 254 χλμ./ ώρα και 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του εντυπωσιακού SUV της Bentley διαθέτει τρεις υβριδικές λειτουργίες κίνησης. Στην λειτουργία EV Drive, την κίνηση αναλαμβάνει μόνο ο ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται με ενέργεια από την μπαταρία. Στην λειτουργία Hybrid, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης για να διαχειριστεί «έξυπνα» την ροή ενέργειας από τη μπαταρία και το βενζινοκινητήρα για βέλτιστη απόδοση και αυτονομία. Στη λειτουργία Hold η χρήση του βενζινοκινητήρα και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ισορροπημένη ώστε να διατηρηθεί η ηλεκτρική αυτονομία για μεταγενέστερη χρήση, όπως π.χ. στην περιορισμένη ζώνη μίας πόλης. Σε όλες τις λειτουργίες, υπάρχει ανάκτηση ενέργειας στην μπαταρία κατά την πέδηση.

Με συνολική αυτονομία 747 χιλιομέτρων και με 39 (WLTP) ή 51 χιλιόμετρα (NEDC) αμιγούς ηλεκτροκίνησης, με μία μόνο φόρτιση (πλήρης επαναφόρτιση σε μόλις 2,5 ώρες), η υβριδική Bentley προσθέτει μια νέα διάσταση στην γκάμα της μάρκας, με εκπομπές CO2 είναι 79 γρμ./χλμ. (μέση συνδυασμένη WLTP) και η κατανάλωση μόλις 3,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...