Το νέο VW Transporter 6.1 στην Ελλάδα

Το νέο VW Transporter 6.1 στην Ελλάδα

Με 2λιτρους πετρελαιοκινητήρες TDI & τιμή από 24.545 €

Το νέο VW Transporter ήρθε στην χώρα μας και είναι ήδη στις εκθέσεις των Ελλήνων αντιπροσώπων της μάρκας. Πρόκειται για ένα όχημα που εξυπηρετεί τους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 70 χρόνια, έχοντας ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Το νέο Transporter 6.1 συνδέεται online, προσφέρει -αν είναι επιθυμητό- ψηφιακές πληροφορίες, διαθέτει αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης, αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και μοντέρνο σχεδιασμό. Στη χώρα μας, επιπλέον της έκδοσης Van, θα διατίθεται σε έκδοση Pick-Up, όπως και στις εκδόσεις Kombi, Caravelle και Multivan, ενώ προς τα μέσα του επόμενου έτους αναμένεται και η έκδοση Chassis.

Σχεδίαση

Το Transporter 6.1 ξεχωρίζει από την εμπρός μάσκα, η οποία είναι αισθητά μεγαλύτερη και αποτελεί μια ενιαία σχεδιαστική μονάδα με το νέο προφυλακτήρα. Όλα τα στοιχεία χαμηλότερα από το καπό, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων και των φτερών, είναι επίσης καινούργια. Τα φώτα ημέρας είναι LED ενώ και οι προβολείς, ανάλογα με την έκδοση, είναι επίσης LED. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού μια λωρίδα χρωμίου προσθέτει με τη σειρά της έναν εκλεπτυσμένο τόνο στον προφυλακτήρα. Με ή χωρίς χρωμιωμένα στοιχεία, ο νέος σχεδιασμός του εμπρός μέρους δίνει έμφαση στο πλάτος και ενισχύει την εμφάνιση του νέου van. Έξι νέας σχεδίασης ζάντες, έξι νέα εξωτερικά χρώματα και επτά νέες διχρωμίες ολοκληρώνουν την ελκυστική εξωτερική αναβάθμιση.

Eσωτερικό - εργονομία

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το καινούργιο ταμπλό που προσφέρει πολλές ψηφιακές ευκολίες ενώ ενσωματώνει τα νέα συστήματα Infotainment (ΜΙΒ 3ης γενιάς), ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο διαθέτει αυτή την στιγμή η μάρκα.  Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι άφθονοι, με ένα επιπλέον “ράφι” μπροστά από τον οδηγό, με ένα μεγαλύτερο ανοικτό χώρο αποθήκευσης και ένα ακόμη “ράφι”, μπροστά από τον συνοδηγό.

Επίσης, νέας σχεδίασης είναι οι ποτηροθήκες που βρίσκονται κοντά στις εμπρός κολόνες, καθώς και η μεγαλύτερη θέση με προαιρετική επαγωγική φόρτιση για smartphone. Το τιμόνι έχει επίσης επανασχεδιαστεί. Στο νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών υπάρχει τώρα ένας διακόπτης View, ο οποίος με ένα μόνο κλικ δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής των θεματικών ενοτήτων του ψηφιακού πίνακα οργάνων (Digital Cockpit). Παράλληλα, το νέο Transporter διαθέτει νέας σχεδίασης εσωτερικό θυρών, εσωτερικά φώτα τεχνολογίας LED αλλά και νέες επενδύσεις καθισμάτων.

Πολυεργαλείο

Στην 70χρονη ιστορία του το Transporter έχει αποκτήσει τη φήμη ενός στιβαρού οχήματος που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία.

Στην τελευταία έκδοσή του, είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος φόρτωσης για ιδιαίτερα μακριά αντικείμενα που μπορούν πλέον να σπρωχτούν κάτω από το διπλό κάθισμα από την πλευρά του συνοδηγού (λειτουργία φόρτωσης κάτω από το κάθισμα). Αυτή η δυνατότητα αυξάνει το μέγιστο μήκος του χώρου φόρτωσης από τα 2.450 στα 2.900 χιλιοστά και στην έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο από τα 2.900 στα 3.300 χιλιοστά. Το Transporter 6.1 είναι επίσης εξοπλισμένο με ξεχωριστό σύστημα κλειδώματος του χώρου φόρτωσης (για οχήματα με διαχωριστικό) ώστε να επιτρέπεται το ανεξάρτητο κλείδωμα από την καμπίνα.

Ασφάλεια υψηλού επιπέδου

Στο σύνολο των νέων συστημάτων προστίθεται και το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων, ενώ για επιπλέον ασφάλεια υπάρχει και το σύστημα πλευρικής προστασίας (side protection) από το Crafter, που έχει προσαρμοστεί για το Transporter 6.1. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες υπερήχων μειώνεται το ενδεχόμενο οποιασδήποτε ζημιάς. Την προστασία από ατυχήματα κατά την οπισθοπορεία φροντίζει το σύστημα Rear Traffic Alert που προειδοποιεί ηχητικά εάν υπάρχουν οχήματα, πεζοί ή ποδηλάτες που πλησιάζουν το νέο Transporter 6.1.

Συνοπτικά, τα συστήματα ασφάλειας στο νέο Transporter παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι διατίθενται για πρώτη φορά στο Transporter κάμερα οπισθοπορείας για δίφυλλη πίσω πόρτα (προαιρετικός εξοπλισμός) και σύστημα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης eCall (βασικός εξοπλισμός).

Κινητήρες TDI

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει πετρελαιοκινητήρες δύο λίτρων. Οι αποδοτικοί turbo diesel (TDI) κινητήρες είναι διαθέσιμοι σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 110, 150 και 199 ίππων. Οι εκδόσεις με τους 150 και 199 ίππους μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION αλλά και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Όλες οι εκδόσεις του νέου Transporter με τους κινητήρες TDI πληρούν τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP EAVP και συνδυάζονται με σύστημα start/stop.

Βασικός εξοπλισμός – τιμές

Το νέο Transporter, πιο σύγχρονο και πιο ολοκληρωμένο, προσφέρει στον επαγγελματία επιπλέον στοιχεία βασικού εξοπλισμού σε σχέση με τον προκάτοχό του, διατηρώντας την προτεινόμενη τιμή λιανικής στα ίδια επίπεδα.

Ενδεικτικά διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό τα εξής:

- Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και δυνατότητα κλειδώματος από το εσωτερικό

- Νέας γενιάς σύστημα Infotainment “Composition Colour” με οθόνη 6,5”, AppConnect και νέα υποδοχή USB Type-C

- Πίσω δίφυλλη πόρτα με παράθυρα

- Αυξημένο μικτό βάρος στα 3.000κιλά

- Οθόνη πολλαπλών λειτουργιών & driver “Alert System”

- Σύστημα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης eCall (Emergency Call)

Οι τιμές πώλησης του VW Transporter 6.1, ξεκινούν από τα 24.545 ευρώ (2.0 TDI, 110 ίππων, κοντό) και φθάνουν τα 36.981 ευρώ (2.0 TDI, 199 ίππων, DSG, 4MOTION).

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
VW