Με μεγάλη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων στην Φρανκφούρτη

Με μεγάλη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων στην Φρανκφούρτη

Η Ford επαναεπιβεβαιώνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης την δέσμευσή της σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον.

Η Ford επαναεπιβεβαιώνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης την δέσμευσή της σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον.

Η εταιρεία αποκάλυψε μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Νωρίτερα φέτος, η μάρκα ανακοίνωσε ότι, κάθε νέο, επιβατικό μοντέλο της θα περιλαμβάνει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση (είτε μία ήπια υβριδική, υβριδική, plug-in υβριδική είτε μία αμιγώς ηλεκτρική) προσφέροντας ένα από τα πιο πλήρη χαρτοφυλάκια ηλεκτροκίνητων εκδόσεων για τους ευρωπαίους αγοραστές.

Με διάχυτη λοιπόν την φιλοσοφία της ηλεκτροκίνησης, το περίπτερο της Ford στη Φρανκφούρτη περιλαμβάνει την πιο ποικίλη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρεία. Μεταξύ των μοντέλων αυτών ξεχωρίζουν:

• Το ολοκαίνουργιο Kuga Plug-In Hybrid, ένα πολυδιάστατο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το πρώτο με ήπια υβριδικά, αυτοφορτιζόμενα υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης

• Το νέο Explorer Plug-In Hybrid (επταθέσιο SUV) και το νέο Tourneo Custom Plug-In Hybrid (οκταθέσια επιβατική έκδοση) και τα δύο με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με την αυτονομία και ελευθερία που προσφέρει ένας παραδοσιακός κινητήρας εσωτερικής καύσης

• Το εμπνευσμένο από SUV νέο Puma EcoBoost Hybrid (κόμπακτ crossover), με προηγμένη ήπια υβριδική τεχνολογία για μειωμένες εκπομπές CO2, βελτιστοποιημένη απόδοση και κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά. Στην Έκθεση πραγματοποιεί το ντεμπούτο της και η έκδοση Titanium X, που σας παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες.

• Το Mondeo Hybrid wagon, με αυτοφορτιζόμενο, πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης με ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, που αποτελεί μία κορυφαία εναλλακτική πρόταση έναντι των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων προσφέροντας τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για αθόρυβη λειτουργία στην πόλη

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι, το νέο, εμπνευσμένο από τη Mustang πλήρως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων της Ford θα κυκλοφορήσει το 2020, με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης και ηλεκτρική αυτονομία 600 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

Λύσεις εύκολης και γρήγορης φόρτισης

Η Ford θέλει να προσφέρει υπηρεσίες εγκατάστασης οικιακών επιτοίχιων φορτιστών (Wallbox), καθώς και προσιτά τιμολόγια για την προμήθεια πράσινης ενέργειας σε κατόχους plug-in υβριδικών συστημάτων, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες φόρτισης.

Η λύση του επιτοίχιου φορτιστή της μάρκας θα προσφέρει έως και 50% περισσότερη ισχύ φόρτισης από μία στάνταρ οικιακή πρίζα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου φόρτισης στο σπίτι κατά περίπου ένα τρίτο.

Η εταιρία λανσάρει επίσης μία νέα εφαρμογή για smartphone και tablet που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των plug-in υβριδικών οχημάτων της να εντοπίζουν εύκολα τους σταθμούς φόρτισης, να καθοδηγούνται προς αυτούς, αλλά και να πληρώνουν μέσω της σχετικής εφαρμογής τις υπηρεσίες φόρτισης που θα απολαμβάνουν. Επίσης, σε συνεργασία με τη NewMotion, παρέχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης με εκτεταμένη κάλυψη σε όλη την Ευρώπη. Η νέα εφαρμογή θα προσφέρει απλουστευμένη πρόσβαση και πληρωμή για τους πελάτες της γηραιάς ηπείρου σε περισσότερα από 118.000 σημεία φόρτισης σε 30 διαφορετικές χώρες. Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν εύκολα τα σημεία φόρτισης σε διάφορες χώρες και να πληρώνουν για τις υπηρεσίες φόρτισης μέσω ενός λογαριασμού.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με το προαιρετικό ενσωματωμένο modem FordPass Connect, η FordPass mobile app επιτρέπει στους οδηγούς των plug-in υβριδικών μοντέλων Ford να παρακολουθούν από απόσταση την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους.

Go Electric

Η νέα εμπειρία Go Electric της Ford κάνει επίσης το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, βοηθώντας τους πελάτες να απομυθοποιήσουν την ηλεκτροκίνηση. Οι επισκέπτες του Go Electric θα ανακαλύψουν διαδραστικά εκθέματα, θα βιώσουν συναρπαστικές εμπειρίες και θα γνωρίσουν τον πρώτο στον κόσμο προσομοιωτή επιτάχυνσης ηλεκτρικού οχήματος.

Στο Go Electric, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από μία σειρά ειδικά σχεδιασμένων εμπειριών και δραστηριοτήτων, να κατανοήσουν καλύτερα τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης του σήμερα και του αύριο, αλλά και να ανακαλύψουν ποιες λύσεις είναι οι καλύτερες γι’ αυτούς.

Οι εμπειρίες Go Electric περιλαμβάνουν:

• Τον πρώτο στο κόσμο προσομοιωτή επιτάχυνσης ηλεκτρικού οχήματος, που προσομοιώνει την αίσθηση της συνεχούς, γραμμικής επιτάχυνσης που προσφέρει σήμερα ένα ηλεκτροκίνητο όχημα

• Ένα ταξίδι επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που εξηγεί τις διαφορετικές επιλογές ηλεκτροκίνησης της Ford και τον τρόπο που λειτουργεί η κάθε μία – από την ήπια υβριδική τεχνολογία των 48-volt του νέου Ford Puma μέχρι την πλήρως ηλεκτρική, την οποία θα διαθέτει το νέο SUV επιδόσεων της Ford που θα είναι εμπνευσμένο από τη Mustang

• Μία διαδραστική εμπειρία μέσω μιας οθόνης αφής, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθά τους πελάτες να κατανοήσουν ποιες τεχνολογίες και προϊόντα ηλεκτροκίνησης ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τον δικό τους τρόπο ζωής

• Ένα ενεργό, διαδραστικό έκθεμα εξοπλισμού φόρτισης, το οποίο θα βοηθήσει τους αγοραστές να κατανοήσουν πόσο γρήγορα μπορούν να φορτίζονται τα plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της μάρκας θα μπορούν να λάβουν μέρος στην εμπειρία Go Electric στην Έκθεση της Φρανκφούρτης μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η ευρωπαϊκή περιοδεία του Go Electric σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Μ. Βρετανία για το υπόλοιπο 2019, έως και τις αρχές του 2020.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Ford