Η Opel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019 (ΙΑΑ)

Η Opel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019 (ΙΑΑ)

Από τα «120 Χρόνια» στον «εξηλεκτρισμό» της μάρκας

Τα νέα Opel Corsa και Corsa-e, το Grandland X plug-in hybrid και το νέο Astra γιορτάζουν τις παγκόσμιες πρεμιέρες τους στο φετινό IAA (12-22 Σεπτεμβρίου). Μία ακόμα ξεχωριστή πρεμιέρα είναι αυτή του Corsa-e Rally, του πρώτου στον κόσμο ηλεκτρικού αυτοκινήτου για αγώνες ράλι, για τους πελάτες του μηχανοκίνητου αθλητισμού (customer rally sport).

Οι επισκέπτες του Σαλονιού της Φρανκφούρτης έχουν επίσης και έναν ακόμα λόγο να περιηγηθούν στο περίπτερο της Opel: το «Opelhaus 120». Το όνομα τα λέει όλα και αποκαλύπτει τι μπορούν να προσδοκούν οι επισκέπτες από την μάρκα.

Στιλιστικά, το περίπτερο θυμίζει το κίνημα του Bauhaus, με συναισθηματικές και σύγχρονες πινελιές Opel, αλλά και εκφράζει το κυρίαρχο motto «Opel goes electric» Με την πρεμιέρα των Corsa-e και Grandland X, η μάρκα κάνει το μέλλον του αυτοκινήτου πραγματικότητα.

«Opelhaus 120»

Στο περίπτερο της Opel θα εκτεθούν δώδεκα οχήματα, από το νέο Corsa μέχρι το Grandland X Hybrid4, το νέο 5θυρο Astra και το Sports Tourer αλλά και τα Zafira Life, Combo Life και Insignia, όλα διατεταγμένα με σαφήνεια και άμεση προσβασιμότητα για όλους.

Το «e-Path»

Το στοιχείο του περιπτέρου που θα κλέψει την παράσταση θα είναι το «e-Path», στην μέση του οποίου θα βρίσκεται το νέο ηλεκτρικό Corsa-e, πάνω σε ένα κυκλικό βάθρο. Μαζί του, τα Elektro-GT και Corsa-e Rally. Μαζί σχηματίζουν μία γέφυρα από το παρελθόν μέχρι τις μελλοντικές εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση.

Ταξίδι στον χρόνο

Οι επισκέπτες του περιπτέρου μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο, από την απαρχή  της παραγωγής αυτοκινήτων μέχρι τα πρόσφατα ηλεκτρικά μοντέλα, με τρόπο ευχάριστο και συναρπαστικό. Για παράδειγμα, μπορούν να ανακαλύψουν τα ορόσημα στην ιστορία της αυτοκινητιστικής εξέλιξης στην Opel σε άριστα σχεδιασμένους πίνακες πληροφοριών δίπλα στο Opel shop που περιλαμβάνει νέα προϊόντα της μάρκας.

Με την τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) μπορούν να χρησιμοποιούν tablets για να δουν σε ακτινογραφία (X-ray) τι υπάρχει κάτω από το καπό των Corsa-e και Grandland X Hybrid4. Για όλους εκείνους που πάντα ήθελαν να ανακαλύπτουν κάτι περισσότερο για το σύστημα κίνησης ενός ηλεκτρικού οχήματος: απλά κρατάνε το tablet μπροστά από το έκθεμα – και ανοίγονται εντελώς νέες προοπτικές ... Τελευταίο αλλά σημαντικό, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να τραβήξουν selfies από την επίσκεψή τους στο IAA γύρω από το μεγάλο, κίτρινο, διαδραστικό, ηλεκτρικό «E» στη μέση του περιπτέρου.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Opel