To ανήμερο θεριό που ξεπήδησε από την άλλη δραστηριότητα της Volvo, τη στρατιωτική!

To ανήμερο θεριό που ξεπήδησε από την άλλη δραστηριότητα της Volvo, τη στρατιωτική!

Το Scarabee της Arquus τρομάζει από το παρουσιαστικό του και μόνο

Την ώρα που η Volvo είναι ευρύτερα γνωστή για τη θρυλική έμφασή της στην ασφάλεια, η στρατιωτική της δραστηριότητα παραμένει σχεδόν άγνωστη.

Καλωσορίσατε λοιπόν στον πολεμικό βραχίονά της, την Arquus, η οποία παρουσίασε φέτος στο Παρίσι το Scarabee, ένα θωρακισμένο μαμούθ που φλερτάρει με τον γαλλικό στρατό, ώστε να γίνει κάποια στιγμή μέλος του.

Υβριδικό, με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικό μοτέρ που του επιτρέπει ολότελα αθόρυβες επιχειρήσεις, το 4x4 έγινε αμέσως γνωστό για τη δυνατότητα διαγώνιας κίνησης «σαν κάβουρας», όπως το λέει χαρακτηριστικά η εταιρία.

Το 6,6 τόνων αναγνωριστικό όχημα έρχεται πακέτο με τηλεκατευθυνόμενο τρέιλερ, ενώ μπορεί να αποβιβάζεται κατευθείαν στη μάχη από έναν C-130 ή ένα ελικόπτερο Chinook.

Η Arquus, σταθερός εταίρος σε αρκετούς στρατούς εκεί έξω, έχει εξάλλου τεχνογνωσία πάνω από έναν αιώνα στην προστασία και μεταφορά στρατευμάτων, με πλήθος οχημάτων εδώ για όλων των ειδών τις επιχειρήσεις. Με τον γαλλικό στρατό μετρά μάλιστα πάνω από 50 χρόνια αγαστής συνεργασίας.

Το Scarabee της φορά ό,τι πιο καινούριο και τεχνολογικά προωθημένο σε όρους προστασίας, ευελιξίας και επιδόσεων.

Ελαφρύ για όσα προσφέρει και θωρακισμένο μέχρι παρεξηγήσεως, θα πάρει μέρος σε αναγνωριστικές και υποστηρικτικές επιχειρήσεις, τόσο στα μετόπισθεν όσο και το πραγματικό πεδίο της μάχης.

Η Arquus ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο ουσιαστικά υβριδικό στρατιωτικό όχημα, αλλάζοντας τα δεδομένα της μάχης. Η ηλεκτροκίνηση τού επιτρέπει stealth επιχειρήσεις χωρίς θερμικό ή ακουστικό αποτύπωμα…

Σχετικά Tags
Volvo