Το Mazda 3 έγινε 5άστερο από τον Euro NCAP

Το Mazda 3 έγινε 5άστερο από τον Euro NCAP

Βαθμολογήθηκε με 98% στην προστασία ενηλίκων

Το Mazda3 του 2019 απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP.

Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας που κατακτά την ανώτατη συνολική διάκριση των 5 αστέρων στις νέες και πιο αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του 2018, του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών για την ασφάλεια. Το νέο Mazda3 σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στις 4 κατηγορίες δοκιμών του Euro NCAP κατέχοντας υψηλό επίπεδο προστασίας για ενήλικες επιβάτες, παιδιά επιβάτες, ευπαθείς χρήστες του δρόμου (ασφάλεια πεζών) και σε σημαντικά ανεπτυγμένα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας.

Αυτό αποδίδεται σε τρείς κυρίως παράγοντες: Στην υιοθέτηση της τελευταίας γενιάς αρχιτεκτονικής κατασκευής του αυτοκινήτου με την ονομασία Skyactiv, με βασικό χαρακτηριστικό το ελαφρύ αμάξωμα υψηλής ακαμψίας και ταυτόχρονα απορρόφησης συγκρούσεων, στις περαιτέρω διευρυμένες και προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense που βοηθούν τον οδηγό στην αναγνώριση ενδεχόμενου κινδύνου, ενώ προλαμβάνουν τις επιπτώσεις ζημιάς ή τραυματισμού, και στο αυξημένο επίπεδο προστασίας των πεζών.

Κατακτώντας το εντυπωσιακό 98% στην κατηγορία προστασίας των ενηλίκων επιβατών, το Mazda3 απέσπασε την ανώτατη βαθμολογία στις δοκιμές μετωπικής σύγκρουσης αλλά και πλευρικής σύγκρουσης σε κολώνα. Το ευφυές σύστημα υποστήριξης πέδησης της μάρκας, απέσπασε εξίσου κορυφαία βαθμολογία σε δοκιμές χαμηλής ταχύτητας, αποτρέποντας τη σύγκρουση με όλα τα σενάρια.

Επιπλέον, το νέο μοντέλο αξιολογήθηκε και με 87% στην κατηγορία της προστασίας παιδιών, την ανώτατη βαθμολογία στις δυναμικές δοκιμές τόσο σε εμπρόσθιες όσο και πλευρικές συγκρούσεις. Στην κατηγορία της προστασίας ευπαθών χρηστών του δρόμου (ασφάλεια πεζών) η βαθμολογία ήταν επίσης κορυφαία, με την ανώτατη επίδοση να σημειώνεται στον τομέα προστασίας των ποδιών και της λεκάνης των πεζών. Επίσης, στην κατηγορία των συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας το αυτοκίνητο απέσπασε κορυφαία βαθμολογία, γεγονός το οποίο αποδεικνύει και την αποτελεσματικότητα του ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας i-Activsense.

Η κορυφαία συμπεριφορά του συνόλου των μοντέλων της Mazda στις συγκρούσεις, επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων τεχνολογίας Skyactiv, με την εντελώς γραμμική, άμεση και απολύτως προβλέψιμη διαδικασία επιτάχυνσης, πέδησης, στην οδική συμπεριφορά και το σύστημα διεύθυνσης. Τα συγκεκριμένα συστήματα περιορίζουν τους ενδεχόμενους κινδύνους ατυχήματος χωρίς όμως να απαιτούν κανέναν απολύτως συμβιβασμό σε ότι αφορά την οδηγική ευχαρίστηση.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Mazda