Απόβαση ιταλίδων «καλλονών» στην Μακεδονία

Απόβαση ιταλίδων «καλλονών» στην Μακεδονία

Συνολικά 23 κλασσικά Alfa Romeo ξεκίνησαν την περιήγησή τους στη Βόρεια Ελλάδα

Το Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR) ξεκίνησε το Γύρο Μακεδονίας 2019, πραγματοποιώντας μια «απόβαση» Ιταλικής γοητείας στη χώρα μας με μερικά από τα πιο όμορφα δείγματα της Alfa Romeo.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR), ένας από σημαντικότερους συλλόγους φίλων της μάρκας με διεθνή απήχηση, επέλεξε τη χώρα μας για την πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής συνάντησης με κλασσικά οχήματα Alfa Romeo. Με σημείο αφετηρίας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, 23 κλασσικά Alfa Romeo ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή την περιήγηση τους με στόχο να ανακαλύψουν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Μακεδονίας. Έχοντας ήδη ενθουσιάσει με το πέρασμα τους την Καστοριά, τον Άγιο Αχίλλειο, το Νυμφαίο και τη λίμνη Κερκίνη, το κομβόι που μεταφέρει την ιστορία της Alfa Romeo θα επισκεφτεί επίσης το Άγιο Όρος και τη Βεργίνα.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά αυτά τα μοναδικά μοντέλα που θα σταθμεύσουν στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Το κεντρικό σημείο της πόλης θα γεμίσει από το μοναδικό στιλ των Alfa Romeo με μοντέλα όπως η 6C 1500SS του 1929, που αποτελεί και το γηραιότερο μοντέλο του γκρουπ, αλλά και τις σύγχρονες 4C και Stelvio που αποτελούν τον ιδανικό δεσμό μεταξύ της ένδοξης ιστορίας και του δυναμικού σήμερα της μάρκας.

Η Stelvio αποτελεί και το επίσημο αυτοκίνητο υποστήριξης της εκδήλωσης ακολουθώντας την πορεία των προγόνων της σε αυτό το διαφορετικό μαραθώνιο στη Μακεδονία. Εφοδιασμένη με τον αποδοτικό Turbo κινητήρα πετρελαίου 2.2 210hp και το πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης Q4 αποτελεί το φύλακα άγγελο των 23 αυτοκινήτων του RIAR.

Μετά την ξεχωριστή επίδειξη στην Πλατεία Αριστοτέλους και το αποχαιρετιστήριο δείπνο το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace το RIAR θα αποχαιρετήσει τη χώρα μας την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Νίκος Τσάδαρης