Triumph Rocket 3 TFC: Η μοτοσικλέτα με τον μεγαλύτερο κινητήρα στον κόσμο

Triumph Rocket 3 TFC: Η μοτοσικλέτα με τον μεγαλύτερο κινητήρα στον κόσμο

Ποια είναι η τιμή της

Ήταν το 2004 όταν η Triumph έκλεψε τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας το Rocket 3 το 2004.

Η πελώρια cruiser των 2,3 λίτρων φορούσε πράγματι τον μεγαλύτερο κινητήρα από κάθε άλλη μηχανή παραγωγής, αφορούσε ωστόσο αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Θρύλος σήμερα στον χώρο της, η Triumph σκέφτηκε προσφάτως να την αναβιώσει, ρίχνοντας στην αγορά μόλις 750 κομμάτια από την πλήρως ανασχεδιασμένη Rocket 3, που πατά μεν στην κλασική, φορά ωστόσο βελτιώσεις σε κάθε μα κάθε εξάρτημά της.

Ο κινητήρας έφτασε τώρα στα 2,5 λίτρα, διατηρώντας την ίδια κτηνώδη ροπή, το πλαίσιο έγινε από ανθρακόνημα και το βάρος της έπεσε κατά 40 ολόκληρα κιλά (294 κιλά). Το θηρίο ακινητοποιείται με φρένα Brembo, θέτοντας νέα ορόσημα στην επικράτεια των επιδόσεων και του στιλ.

Ένα σωστό ποίημα βρετανικής κατασκευαστικής δεξιοτεχνίας, το Rocket 3 TFC των 2.500 κυβικών και των 168 αλόγων συνεχίζει να διαθέτει τη μεγαλύτερη ροπή στον χώρο των μηχανών παραγωγής, αλλά και το πιο μυώδες look.

Η Triumph υποσχέθηκε μάλιστα πως αυτά τα 750 κομμάτια θα είναι και τα μοναδικά, μιας και δεν θα ξαναενοχλήσει τον μύθο της Rocket 3.

Όσο για την τιμή του, κάτι ψέλλισε η Triumph για 26.000 ευρώ.