Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ισπανικής μάρκας

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ισπανικής μάρκας

Seat Mii electric

Η στροφή προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα επιταχύνεται και η Seat κατασκευάζει αυτοκίνητα για να καλύψει αυτή την τάση, διατηρώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα της κινητικότητας.

Η μάρκα ξεκινά την ηλεκτρική της «στροφή» με την παρουσίαση του Mii electric, ένα σούπερ μίνι που συνδυάζει δυναμισμό, κομψή σχεδίαση, προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης, νέα επίπεδα συνδεσιμότητας με οικονομική προσιτότητα και χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας.

Σχεδίαση και Μηχανική

Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του, το Mii electric προσφέρει μεγάλη ευελιξία κατά την οδήγηση στην πόλη και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες οδηγικές απαιτήσεις, είτε κινείται στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης είτε κινείται στα προάστια.

Το εξωτερικό του Mii electric είναι ανανεωμένο με την εισαγωγή λογοτύπου στο πίσω μέρος, αυτοκόλλητων στα πλαϊνά και ζαντών 16 ιντσών σε ματ cosmo grey. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέο ταμπλό με Seat IML foil, φωτισμό καμπίνας, σπορ και θερμαινόμενα καθίσματα και μαύρο δερμάτινο τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με Lane Assist στο στάνταρ εξοπλισμό.

Όμως, η μεγαλύτερη αλλαγή συμβαίνει κάτω από το καπό, όπου ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει 83 ίππους και 212 Nm ροπής. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 36.8kWh του αυτοκινήτου, παρέχει αυτονομία μέχρι και 260 χλμ. με μία μόνο φόρτιση σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης είναι το πρώτο μοντέλο που περιλαμβάνει το Seat Connect για πρόσβαση και διαχείριση του οχήματος μέσω εφαρμογής στο smartphone, όπου oι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα οδήγησης, τη θέση στάθμευσης, την κατάσταση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των θυρών και των φώτων καθώς και δυνατότητα ελέγχου από απόσταση του κλιματιστικού.

Δύο επίπεδα εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα, με πέντε προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού: Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge και Fast (DC Charging). Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής πέντε χρώματων αμαξώματος: Deep Black, Candy White, Tornado Red, Costa Blue και Tungsten Silver.

Όταν το Mii Electric λανσαριστεί στις βασικές του αγορές - Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ιταλία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία, θα είναι ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα. Το κόστος θα είναι ισοδύναμο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά με σημαντικά χαμηλότερο συνολικό κόστος χρήσης.

Η παραγωγή του Mii electric (παρουσιάστηκε σήμερα στο Όσλο) θα ξεκινήσει στη Μπρατισλάβα (Σλοβακία) το 4ο τρίμηνο του 2019 και θα λανσαριστεί στην αγορά το 1ο τρίμηνο του 2020.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Κινητήρας: Μέγιστη ισχύς 83 ίπποι, Μέγιστη ροπή 212 Nm
  • Μπαταρία: ιόντων λιθίου
  • Χωρητικότητα 36,8kWh
  • Χρόνος φόρτισης σε AC 7.2kW έως 80%, ~ 4 ώρες
  • Χρόνος φόρτισης σε DC 40kW έως 80%, 1 ώρα
  • Αυτονομία: 260χλμ (WLTP)
  • Επιτάχυνση 0-50km / h σε 3,9 δευτερόλεπτα
  • Τελική ταχύτητα 130χλμ / ώρα
  • Διαστάσεις: 3.557 Χ 1.645 Χ 1.478χλστ
  • Μεταξόνιο: 2.420χλστ
  • Χωρητικότητα χώρου αποσκευών: 250 λίτρα (έως 923 λίτρα με αναδίπλωση πίσω καθισμάτων)

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Seat