Το νέο Ford Focus Active ήρθε στην Ελλάδα

Το νέο Ford Focus Active ήρθε στην Ελλάδα

Τι περιλαμβάνει η έκδοση του

Η γκάμα του νέου Focus, του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις μοντέλου της Ford στην Ευρώπη, εμπλουτίζεται με την άφιξη και διάθεση και στην ελληνική αγορά της έκδοσης Active σε 5θυρα και wagon αμαξώματα.

Το νέο Focus Active αποτελεί το τρίτο κατά σειρά μέλος της οικογένειας Active της μάρκας απευθυνόμενο σε οικογένειες που αναζητούν την περιπέτεια, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις σε χώρους, επιδόσεις, άνεση και τεχνολογίες. Με εξωτερικό σχεδιασμό και χαρακτηριστικά απόδοσης παρόμοια με εκείνα των υπολοίπων SUV οχημάτων της Ford, διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα της γκάμας, αποτελώντας παράλληλα ένα πολυχρηστικό οικογενειακό μοντέλο ικανό να ταξιδέψει πέρα από τα αυστηρά όρια της ασφάλτου.

Για αυτό φροντίζουν τα χαρακτηριστικά και στοιχεία με τα οποία εφοδιάζεται, όπως η ψηλότερη θέση οδήγησης που εξασφαλίζει καλύτερη θέαση του δρόμου, η μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά, αλλά και η στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις Active ανάρτηση SLA πολλαπλών συνδέσμων της Ford που βρίσκεται εγκατεστημένη στον πίσω άξονα. Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα ελαστικά υψηλότερου προφίλ με ζάντες 17 ή 18 ιντσών και η διαφορετική ρύθμιση σε ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς, που συνδυάζεται ειδικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης με νέα γεωμετρία στα σημεία άρθρωσης της ανάρτησης.

Πέραν των ήδη γνωστών προγραμμάτων οδήγησης Normal, Sport και Eco, όλες οι εκδόσεις του νέου Focus Active δίνουν στον οδηγό δύο ακόμα δυνατότητες: το πρόγραμμα Slippery, που ρυθμίζει το ESC και το Traction Control ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος) και το πρόγραμμα Trail, που συμβάλει στη διατήρηση της “φόρας” του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες (πχ. άμμος) ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control.

Η έκδοση Focus Active, διαθέτει ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, με σημαντικότερες τις Adaptive Cruise Control, Adaptive Front Lighting System, Active Park Assist 2 και Evasive Steering Assist.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τόσο στις 5θυρες όσο και στις wagon εκδόσεις αμαξώματος τα μηχανικά σύνολα 1.5L EcoBoost (150 ή 182 ίπποι) και 1.5L EcoBlue (120 ίπποι), που εξασφαλίζουν εκπομπές CO2 138-91 g/km και κατανάλωση στο μικτό κύκλο 6,2-3,5 l/km.

Το Focus Active πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από τα 21.393 ευρώ.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Ford