Ένα βασιλικό SUV αξίας άνω των 2 εκατ. ευρώ

Ένα βασιλικό SUV αξίας άνω των 2 εκατ. ευρώ

Είναι το ακριβότερο 4x4 του κόσμου και με διαφορά

Είναι το ακριβότερο 4x4 του κόσμου και με διαφορά, καθώς όλα εδώ δίνουν έμφαση στην υπερπολυτέλεια και το μάχιμο του πράγματος.

Karlmann King το λένε και μοιάζει με stealth μαχητικό ή ακόμα και με το τελευταίο Batmobile. Σκληροτράχηλο και σχεδόν στρατιωτικού τύπου εξωτερικά, όλα αλλάζουν όταν ανοίξεις τις πόρτες του και αντικρίσεις τι σημαίνει πραγματική χλιδή.

Δορυφορική τηλεόραση, παιχνιδομηχανή, ψυγείο, ατμοσφαιρικός φωτισμός, αποσπώμενα τραπέζια, οθόνες αφής, χειριστήρια, ακόμα και μηχανή του καφέ έχει ο ιδιοκτήτης κυριολεκτικά στα χέρια του.

Όλα αυτά αφήνουν ωστόσο το σημάδι τους στο βάρος του οχήματος, που σκαρφαλώνει στους 6 τόνους, κάνοντας ακόμα και τον θηριώδη V10 των 6,8 λίτρων και των 398 αλόγων (που δανείστηκε από το Ford F550) να αγκομαχεί να το στείλει σε τελικές ταχύτητες 140 χλμ/ώρα.

 

Μιλάμε όμως για ένα θωρακισμένο ως τα μπούνια τζιπ που αποθεώνει την αιμοβόρα ομορφιά και τη μεγαλοπρέπεια. Κάτω από το θωρακισμένο πλαίσιό του κρύβεται το σασί του Ford F550 και ο κινητήρας του, κι εκεί σταματούν όλες οι ομοιότητες με το αγροτικό της Ford.

Η κινεζική ΙΑΤ, που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του, έχει μια ομάδα 1.800 ανθρώπων στην Ιταλία επιφορτισμένων με τη δημιουργία του Karlmann King. Το οποίο θα παραχθεί αρχικά σε μόλις 12 κομμάτια και βλέπουμε…

Όσο για την τιμή του, ξεκινά λίγο πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ και φτάνει ακόμα πιο πάνω, ανάλογα με τη θωράκιση και το περιεχόμενο του εσωτερικού. Ο σκοπός της ΙΑΤ εξάλλου είναι κανένα Karlmann να μη μοιάζει με κάποιο άλλο…

Σχετικά Tags
SUV