Επέτειος για τα 70α γενέθλια της Abarth με ακόμα μία νίκη

Επέτειος για τα 70α γενέθλια της Abarth με ακόμα μία νίκη

Κέρδισε την κατηγορία R-GT στο Ράλι Κορσικής

Η 70η επέτειος της Abarth, σφραγίστηκε από ακόμα μία νίκη, αυτή τη φορά στον απαιτητικό αγώνα Rallye Tour de Corse του WRC, ο οποίος προσμετρά στο θεσμό FIA R-GT Cup.

Οι Enrico Brazzoli - Manuel Fenoli τερμάτισαν πρώτοι με το Abarth 124 rally, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε το δεύτερο πλήρωμα της Bernini Rally Team με τους Alberto Sassi και Fabio Cangini. Για τον Brazzoli είναι η δεύτερη νίκη της χρονιάς, μετά την επικράτηση του στο Rally Montecarlo. Στις απαιτητικές διαδρομές του Tour de Corse, ο Ιταλός οδηγός κατάφερε στο τιμόνι του Abarth 124 rally να επικρατήσει και στις 12 ειδικές διαδρομές. Επόμενο ραντεβού για τον «Σκορπιό» είναι το Sanremo Rally που είναι προγραμματισμένο για τις 12-13 Ιουλίου.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Ο δεύτερος αγώνας πήγε πολύ καλά για εμάς και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ακόμα 25 βαθμούς. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά νιώθαμε άνετα με το αυτοκίνητο και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ανυπομονούμε για τον επόμενο αγώνα του Sanremo», δήλωσε ο Enrico Brazzoli, ενώ ο Alberto Sassi είπε:

«Είμαι ευχαριστημένος για τον τερματισμό σε μία καλή θέση με ένα αυτοκίνητο που είναι καινούργιο για εμένα και σαφώς πιο γρήγορο και απαιτητικό από ένα R3T».

Η συγκεκριμένη νίκη, έρχεται να προστεθεί σε περισσότερες από 10.000 νίκες που έχουν πετύχει τα αυτοκίνητα της Abarth. Στο παρελθόν τα Abarth 595, 695, 750, 850, 1000 κατέκτησαν πλήθος επιτυχιών στις κατηγορίες Turismo και Gran Turismo. Σήμερα το Abarth 124 rally συνεχίζει την επιτυχημένη παράδοση, έχοντας μέσα σε δύο χρόνια κατακτήσει περισσότερες από 50 νίκες, καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA R-GT του 2018.

 

Νίκος Τσάδαρης