Ενεργειακό οικοσύστημα της Mitsubishi που αυξάνει την αξία των ηλεκτρικών οχημάτων

Ενεργειακό οικοσύστημα της Mitsubishi που αυξάνει την αξία των ηλεκτρικών οχημάτων

Το «Dendo Drive House» περιλαμβάνει αμφίδρομο σύστημα φόρτισης, ηλιακούς συλλέκτες και οικιακό συσσωρευτή

Η Mitsubishi εκθέτει στην Γενεύη το «Dendo Drive House», ένα νέο ενεργειακό οικοσύστημα που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να παράγουν, να αποθηκεύουν και να μοιράζουν αυτόματα την ενέργεια μεταξύ αυτοκινήτου και σπιτιού, αυξάνοντας την αξία των ηλεκτρικών οχημάτων. Το DDH, που προσφέρεται στους πελάτες της Έκθεσης όταν αγοράζουν EV/PHEV σε εμπόρους της μάρκας, είναι ένα οικιακό σύστημα βασισμένο σε τεχνολογία V2H (αμφίδρομη τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ μπαταριών EV/ PHEV και σπιτιού), που η Mitsubishi σχεδιάζει να αρχίσει να προσφέρει αυτή την υπηρεσία σε Ιαπωνία και Ευρώπη από το 2019.

Το «Dendo Drive House» (DDH) είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει το EV/PHEV, αμφίδρομο σύστημα φόρτισης, ηλιακούς συλλέκτες και οικιακό συσσωρευτή που είναι σχεδιασμένος για χρήση στο σπίτι. Υπάρχει μία υπηρεσία στα καταστήματα εμπόρων της Mitsubishi που ενσωματώνει την πώληση, εγκατάσταση και συντήρηση των εξαρτημάτων του συστήματος. Το πακέτο επιτρέπει στον πελάτη να φορτίζει το EV/PHEV στο σπίτι χρησιμοποιώντας  ηλιακή ενέργεια, και να τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό το σπίτι από το  EV/PHEV. Το DDH παρέχει οφέλη στον πελάτη όπως οικονομία στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και την παροχή μιας πηγής ενέργειας έκτακτης ανάγκης.

- Το σύστημα DDH προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Ο πελάτης μπορεί να μειώσει το κόστος καυσίμου χρησιμοποιώντας ηλιακά πάνελ (φωτοβολταϊκά) για την παραγωγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας με σκοπό τη φόρτιση του EV/PHEV και οικιακών συσσωρευτών, ενώ τη νύχτα, μπορούν να μειώνουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας έναν αμφίδρομο φορτιστή για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τοEV/PHEV στο σπίτι.

- Ο πελάτης μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, μέσω του ηλεκτρισμού που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ για τη λειτουργία οικιακών ηλεκτρικών συσκευών  ή την παροχή ενέργειας για την τροφοδοσία του EV/PHEV.

- Το DDH προσφέρει μία πηγή ενέργειας έκτακτης ανάγκης που μπορεί να παρέχει ενέργεια από το EV/PHEV ή τον οικιακό συσσωρευτή για τη λειτουργία των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών.

- Το DDH προσφέρεται ως ολοκληρωμένο πακέτο στα καταστήματα των εμπόρων της Mitsubishi, για να μπορούν οι πελάτες να αποκτήσουν ευκολότερα όλα τα στοιχεία του συστήματος.

Τελικά, το DDH είναι μία πρόταση που φέρνει ένα νέο είδος αξίας στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων.

Νίκος Τσάδαρης