Σε 1,5 ώρα η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Volvo δοκιμάζει ένα νέο ταχυφορτιστή για τη φόρτιση των μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που λειτουργεί έξι φορές ταχύτερα σε σχέση με τα σημερινά συστήματα. Η απαιτούμενη ώρα φόρτισης μειώνεται σε μόλις 1,5 ώρες.

Ο νέος ταχυφορτιστής, ο οποίος θα τοποθετηθεί και θα δοκιμαστεί σε ηλεκτρικά Volvo C30, είναι ο πρώτος που λειτουργεί με τριφασικό ρεύμα και είναι αρκετά μικρός ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, μισή ώρα φόρτισης σε τριφασικό ρεύμα 32Α προσφέρει αυτονομία 80 χλμ. στα ηλεκτρικά C30, σε 1,5 ώρες η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Απ’ την άλλη, για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε κοινό, μονοφασικό οικιακό ρεύμα 230V απαιτούνται 8-10 ώρες.

"Γνωρίζουμε πως οι μικροί χρόνοι φόρτισης και η αυξημένη αυτονομία είναι αναγκαίοι για τους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων", δηλώνει ο Lennart Stegland, αντιπρόεδρος της Volvo στον τομέα ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης. "Ο ταχυφορτιστής βοηθά στην επίλυση του "άγχους της αυτονομίας", αφού το αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί εύκολα μία ή περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα".