Η Honda στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Η Honda στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Φιλοδοξεί το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων έως το 2025 να είναι ηλεκτρικά/plug-in

Μαζί με την παγκόσμια πρεμιέρα του Honda e Prototype, η Honda παρουσιάζει μερικά από τα πιο σύγχρονα προϊόντα της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στελέχη της μάρκας μίλησαν για επιτάχυνση των φιλοδοξιών της στον τομέα του εξηλεκτρισμού. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025. Η φιλοδοξία αυτή επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025, και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.

Honda e Prototype

Μία ακόμα απόδειξη των φιλοδοξιών της Ιαπωνικής εταιρίας στον τομέα του εξηλεκτρισμού είναι το e Prototype. Κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Γενεύη, το αυτοκίνητο προϊδεάζει για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής (με μπαταρία) της  Honda για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Προερχόμενο από το πρωτότυπο 2017 Urban EV Concept, το e Prototype ανταποκρίνεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής της πόλης, με λειτουργικότητα και εύχρηστη συνδεδεμένη τεχνολογία. Οι καθαρές φόρμες του αυτοκινήτου είναι αποτέλεσμα του Camera Mirror System (με μικροσκοπικές κάμερες στη θέση των κλασικών εξωτερικών καθρεπτών) και των κρυμμένων λαβών στις πόρτες. Οι απαλές γραμμές του αμαξώματος ξεκινούν από το καπό του κινητήρα και συνεχίζονται στο πανοραμικό παρμπρίζ, ενώ οι κολόνες Α συνθέτουν μία λεία επιφάνεια με το παρμπρίζ. Στο εσωτερικό, μία οριζόντια διπλή οθόνη επόμενης γενιάς και το συνδεδεμένο σύστημα infotainment ενσωματώνονται σε μία ξεκούραστη και μοντέρνα μινιμαλιστική καμπίνα επιβατών τύπου lounge, όπου χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά υψηλής απτικής ποιότητας.

Το e Prototype έχει αυτονομία πάνω από 200 χιλιόμετρα και δυνατότητα «ταχείας φόρτισης» στο 80% μέσα σε 30 λεπτά. Στον ανοιχτό δρόμο, τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου προσφέρουν μία συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, ενώ ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας του μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, χαρίζοντάς του επιδόσεις αντάξιες ενός μικρού αυτοκινήτου επόμενης γενιάς.

Οι επίσημες κρατήσεις για το Honda e Prototype θα ξεκινήσουν σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του καλοκαιριού του 2019.  Οι πελάτες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου της Honda.

Επέκταση της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας

Στις αρχές του 2019, η Honda παρουσίασε με επιτυχία το νέο CR-V Hybrid, με πλήρως υβριδική τεχνολογία δύο μοτέρ i-MMD. Η μάρκα επιβεβαιώνει εκ νέου την πρόθεσή της για επέκταση της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας σε όλη την Ευρωπαϊκή σειρά των μοντέλων της, αρχής γενομένης από την επόμενη γενιά Jazz. Επίσης, εκτιμά ότι, η πλήρως υβριδική τεχνολογία θα παίξει βασικό ρόλο στην εκπλήρωση των στόχων της για 100% ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025.

Επέκταση στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης για την Ευρώπη

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης της ενέργειας για την Ευρώπη.  Η ανακοίνωση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία αμφίδρομης φόρτισης Power Manager που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017.

Η μάρκα στοχεύει να δημιουργήσει μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης ενέργειας που θα παρέχουν μία ολοκληρωμένη λύση για πελάτες EV και διαχειριστές δικτύων ηλεκτρισμού στην Ευρώπη.

Νέα CR-V Hybrid & HR-V Sport

Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα στο περίπτερο της Honda είναι το νέο CR-V Hybrid και μία νέα έκδοση HR-V Sport.

Το νέο CR-V με προηγμένη τεχνολογία υβριδικού συστήματος κίνησης.  Είναι το πρώτο SUV της Honda που διατίθεται ως υβριδικό στην Ευρώπη, και προσφέρει βελτιωμένη άνεση, πρακτικότητα και συνδεσιμότητα, και πρόσθετη ευρυχωρία και ευελιξία.

Το σύστημα Hybrid Performance υιοθετεί ευφυή τεχνολογία Multi-Mode Drive (i-MMD) που περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson και ένα καινοτόμο κιβώτιο σταθερής σχέσης. Τρία ευφυή προγράμματα οδήγησης εξασφαλίζουν εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία, απόκριση και απόδοση σε πραγματικές συνθήκες.

Τέλος, η έκδοση HR-V Sport εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μεγάλη διεθνή έκθεση. Η νέα έκδοση φέρνει τον βενζινοκινητήρα 1.5 L VTEC Turbo στην οικογένεια HR-V, μαζί με τη νέα τεχνολογία ‘Performance Damper’, αποκλειστικό εξωτερικό στυλ και αναβαθμισμένο εσωτερικό.

Άλλα μοντέλα που δίνουν το παρών στο περίπτερο της Honda είναι το νέο, 7θέσιο CR-V, το Honda Civic 1.0T Sportline και το Honda Jazz.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Honda