Το αυτοκίνητο που 70 χρόνια μετά τη δημιουργία του κλέβει τις εντυπώσεις

Το αυτοκίνητο που 70 χρόνια μετά τη δημιουργία του κλέβει τις εντυπώσεις

Η Abarth ανέπτυξε έντονη δράση σε διάφορες μορφές αγώνων

Από τη δημιουργία της, ακριβώς πριν από 70 χρόνια, η Abarth, ανέπτυξε έντονη δράση σε διάφορες μορφές αγώνων. Η φιλοσοφία και η ιστορία του ιδρυτή της μάρκας, Carlo Abarth, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και τη βελτίωση καθημερινών μοντέλων σε αυτοκίνητα που προσέφεραν απόλυτη οδηγική απόλαυση. Με μια σειρά κορυφαίων αγωνιστικών αυτοκινήτων που κέρδισαν σημαντικές διακρίσεις, όπως τα  Abarth 124 Rally, 131 Rally και Grande Punto S2000, η Abarth Racing, ενίσχυσε την εικόνα της εταιρείας, ενώ συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δημιουργεί αγωνιστικές κατασκευές εναρμονισμένες στο πνεύμα της εταιρείας: Μέγιστη απόδοση και οδηγική απόλαυση με προσιτό κόστος.

Σήμερα τα Abarth 124 rally, 500 R3T και 695 Assetto Corse, αγωνίζονται σε τοπικά και παγκόσμια πρωταθλήματα κερδίζοντας νίκες, αλλά και τίτλους, όπως στην περίπτωση του Abarth 124 rally που κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο FIA R-GT το 2018.

Όλα τα σύγχρονα αγωνιστικά μοντέλα της Abarth βασίζονται σε αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής όπου έχουν γίνει οι ανάλογες μετατροπές ώστε να πληρούνται όλες οι σχετικές προδιαγραφές και βέβαια να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση. Παράδειγμα το Abarth 695 Assetto Corse, το οποίο βασίζεται στο Abarth 595, αλλά για την περίσταση ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.4 λίτρων αποδίδει 205 ίππους και 320Nm ροπής. Το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το σειριακό κιβώτιο των 6 σχέσεων και βέβαια οι αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και το σύστημα πέδησης, ολοκληρώνουν την εικόνα ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου που χάρη και στο χαμηλό βάρος (940 κιλά) εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, παρά τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις.

Η τεχνογνωσία από τους αγώνες περνά στα αυτοκίνητα παραγωγής της Abarth, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη νέα σειρά Abarth 595, όπου με τις εκδόσεις Pista και Competizione, δίνει στους οδηγούς μια γνήσια σπορ εμπειρία οδήγησης, χάρη και στο σύστημα εξαγωγής Record Monza που ξεχωρίζει για την απόδοση, αλλά και το μοναδικό ήχο.