Από την Αθήνα ξεκινά το 22ο Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την Αθήνα ξεκινά το 22ο Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο

Τετάρτη 30/1 στις 12:00, κάτω από την Ακρόπολη

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι φέτος και πάλι (μετά από 44 χρόνια), μια από τις αφετηρίες του Ράλι Μόντε Κάρλο (για τα ιστορικά οχήματα).

Η αρχή έγινε το 1927, όταν για πρώτη φορά η Αθήνα ήταν μια από τις πόλεις/αφετηρίες του θρυλικού ράλι, ενώ η τελευταία φορά ήταν το 1975.

Φέτος η Αθήνα συμπεριλαμβάνεται και πάλι ανάμεσα στις αφετηρίες του Ράλι Μόντε Κάρλο, αλλά ο συγκεκριμένος αγώνας (30/1 – 6/2) αφορά μόνο τα ιστορικά αυτοκίνητα, που θα διαγωνιστούν σε πολλές από τις διάσημες ειδικές της Νότιας Γαλλίας, σε ένα αγώνα που τυπικά εμφανίζεται σαν αγώνας ακριβείας, αλλά στην ουσία είναι ένας αγώνας ταχύτητας, δεξιότητας πληρωμάτων και ικανότητας πλοήγησης, για σχεδόν 300 συμμετέχοντες.

Η επιτυχία αυτή έγινε εφικτή μετά την εκπληκτική εμφάνιση των Δελαπόρτα – Μουστάκα που πέρσι τερμάτισαν στην 2η θέση της γενικής κατάταξης, αλλά και χάρη στην εμπλοκή και σοβαρότητα του Σ.Ι.Σ.Α., του ίσως πιο δυναμικού σωματείου των ιστορικών αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Η εκκίνηση στα 24 ελληνικά και ξένα πληρώματα θα δοθεί αύριο Τετάρτη 30/1 στις 12:40 στο πάρκινγκ του καφέ Διόνυσος, κάτω από την Ακρόπολη, αλλά οι λάτρεις του ιστορικού οχήματος θα μπορούν να τα θαυμάσουν από νωρίτερα καθώς θα είναι συγκεντρωμένα στο σημείο αυτό.

Από την εκκίνηση τα 24 πληρώματα θα κατευθυνθούν για το λιμάνι της Πάτρας και από εκεί θα επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Ανγκόνα, για να συνεχίσουν την πορεία τους προς το σημείο συγκέντρωσης όλων των συμμετεχόντων, προκειμένου να ξεκινήσει η ομαδική –ιδιάιτερα σκληρή- δοκιμασία.

Στην πορεία Αθήνα – Πάτρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τιμητική συνοδεία άλλων ιστορικών οχημάτων που έχουν δηλώσει συμμετοχή για να εμπλακούν σε αυτή την διαδικασία.

Νίκος Τσάδαρης