Το hypercar του 1,4 εκατ. ευρώ

Το hypercar του 1,4 εκατ. ευρώ

Το hypercar δεν είναι παρά το αγωνιστικό της Brabham που με 165.000 ευρώ μετατρέπεται σε έκδοση για τον δρόμο!

Ο David Brabham, γιος του αυστραλού θρύλου της F1 και τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Sir Jack Brabham, έχει ιδρύσει την Brabham Automotive με έμφαση στην πίστα. Τώρα θέλει ωστόσο να κατεβάσει την εταιρία του και στον δρόμο, παρουσιάζοντας το φοβερό και τρομερό Braham BT62, έπειτα από απαίτηση των φανατικών και ευκατάστατων φίλων της.

Το hypercar δεν είναι παρά το αγωνιστικό της Brabham που με 165.000 ευρώ μετατρέπεται σε έκδοση για τον δρόμο! Η street-legal εκδοχή περιέχει φυσικά αρκετές ανέσεις στο εξαιρετικά σπαρτιάτικο εσωτερικό του BT62, όπως air condition, αναβαθμισμένη ταπετσαρία, ευκολίες παρκαρίσματος, ακόμα και… κλειδαριές στις πόρτες!

Το BT62 θα ανυψωθεί ελαφρώς για να μη βρίσκει το ανθρακόνημα στον δρόμο και θα έχει ακόμα και immobilizer για την αποτροπή των κλοπών. Καμία μετατροπή εναρμόνισης με τους κανονισμούς ασφαλείας για χρήση στον δρόμο δεν θα συμβεί όμως πριν την εγκρίνει ο πελάτης και την αποδεχτεί η Brabham, καθώς ο επίσης οδηγός αγώνων David δεν θέλει με τίποτα να αυξηθεί δυσανάλογα το βάρος του hypercar. Έτσι ώστε να διατηρηθούν οι τρομακτικές επιδόσεις που αποδίδουν τα 700 άλογα του V8 κινητήρα των 5,4 λίτρων, πηγαίνοντας με ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό στο σουπερμάρκετ δηλαδή.

Το πρώτο street-legal BT62 θα παραδοθεί περί τα μέσα του φετινού καλοκαιριού, καθώς μιλάμε για περιορισμένης έκτασης κυκλοφορία. Ακόμα πιο μικρή δηλαδή και από τα 70 αγωνιστικά BT62 που έχουν βγει από την Brabham Automotive…