Το ηλεκτρικό αγροτικό για τον γκατζετάκια γεωργό του μέλλοντος

Το ηλεκτρικό αγροτικό για τον γκατζετάκια γεωργό του μέλλοντος

Φορά μια σειρά από τεχνολογικά καλούδια που δεν συναντάς σε αγροτικά

Το momentum για τα ηλεκτρικά αγροτικά είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκό, με την Tesla να έχει ήδη υποσχεθεί ένα pick-up συμπλήρωμα στην καινοτόμα γκάμα της και την ανταγωνιστική Rivian να είναι πολύ κοντά στην κυκλοφορία του δικού της ηλεκτρικού αγροτικού.

Η Atlis Automotive μάς έδωσε όμως μια καλή πρόγευση του αγροτικού XT που σκοπεύει να ρίξει σχετικά σύντομα στην αγορά. Και παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα σε στάδιο concept, η Atlis υπόσχεται επιδόσεις και ευκολίες που βγάζουν μάτι!

Με αυτονομία που κυμαίνεται από τα 300 μίλια (480 χιλιόμετρα) ως τα 500 μίλια (800 χιλιόμετρα), ανάλογα το μοντέλο, το ηλεκτρικό θαύμα έχει επιδόσεις που θα ζήλευαν και supercars ακόμα.

Το XT επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα κλειδώνει στα 200 χλμ/ώρα!

Αν και η μαγεία δεν κρύβεται μόνο στην ηλεκτρική καρδιά του, καθώς το αγροτικό φορά μια σειρά από τεχνολογικά καλούδια που δεν συναντάς σε αγροτικά, όπως το σύστημα με τις πλευρικές κάμερες -αντί για πλαϊνούς καθρέφτες- που δεν αφήνει τυφλά σημεία, αλλά και το πρωτοποριακό σύστημα της αυτόνομης οδήγησης.

Και το γεγονός φυσικά ότι παρέχει τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, καθώς το καπό του προσφέρει αβυσσαλέες αποθηκευτικές δυνατότητες!

Η Atlis υπόσχεται πως το XT θα έχει βγει στην αγορά μέχρι το 2020 με τιμές που θα ξεκινούν από τα 45.000 δολάρια (35.000 ευρώ).

Το μέλλον των ηλεκτρικών αγροτικών μοιάζει ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο…