Υπό βροχή ο πρώτος αγώνας της σαιζόν στη Formula E

Υπό βροχή ο πρώτος αγώνας της σαιζόν στη Formula E

Επόμενος αγώνας της Formula E το E-Prix στο Μαρόκο, στις 12 Ιανουαρίου 2019

Το πρωτάθλημα της Formula E διοργανώνεται για 5η σαιζόν και περιλαμβάνει 13 E-Prix, που θα διεξαχθούν σε 12 χώρες σε 5 ηπείρους.

Ο πρώτος αγώνας της σαιζόν, στη Σαουδική Αραβία, με την αναπάντεχη βροχή, αιφνιδίασε ομάδες και οδηγούς, μαζί και την ομάδα Audi Sport ABT Schaeffler που ήταν η πρωταθλήτρια ομάδα της περασμένης σαιζόν. Η ομάδα αυτή, στον εναρκτήριο αγώνα για τη σαιζόν 2018-2019, το Ad Diriyah E-Prix 2018 στη Σαουδική Αραβία, είδε τους δύο οδηγούς της, Ντάνιελ Αμπτ (Daniel Abt) και Λούκας ντι Γκράσσι (Lucas di Grassi), να τερματίζουν 8ος και 9ος αντίστοιχα και έτσι πήρε τους πρώτους της βαθμούς για φέτος, με το αποτέλεσμα να κρίνεται επιτυχημένο δεδομένων των χαοτικών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τριήμερο του αγώνα.

Ο αγώνας στη Σαουδική Αραβία, χαρακτηρίστηκε από την αναπάντεχη βροχή, που δυσκόλεψε ομάδες και οδηγούς. Από τα δύο σετ ελεύθερων δοκιμών διεξάχθηκε μόνο το ένα, ενώ τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, που αρχικά έχουν μία ομαδική φάση και στη συνέχεια μία μονομαχία των έξι ταχύτερων οδηγών, αντικαταστάθηκαν από δύο ομαδικές φάσεις αμέσως μετά τις ελεύθερες δοκιμές.

Επόμενος αγώνας της Formula E το E-Prix στο Μαρόκο, στις 12 Ιανουαρίου 2019.