Με νέο κινητήρα το νέο Peugeot 208 GT Line

Με νέο κινητήρα το νέο Peugeot 208 GT Line

Αλλαγές και στα κιβώτια

Η Peugeot εναρμονιζόμενη πλήρως με τις νέες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των CO2 υιοθετεί νέα γκάμα κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων με αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ο νέος Euro 6,2 κινητήρας της γκάμας συμπίπτει και με την εμφάνιση της sport έκδοσης GT Line, η οποία θα είναι πλέον διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα της γκάμας, μεταξύ των οποίων και το best seller 208.

Η γκάμα του νέου 208 προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις (Active, Allure, Allure Plus και GT Line). Η έκδοση GT Line, συνδυάζοντας το sport στοιχείο με την υψηλή αισθητική της μάρκας, διατίθεται σε κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Πιο αναλυτικά, το 208 GT Line διατίθεται με τον κινητήρα PureTech 1,2 110 ίππων (βραβευμένο ως Κινητήρα της Χρονιάς για το 2018), με χειροκίνητο και αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο, καθώς και τον γνωστό για την οικονομία καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων κινητήρα πετρελαίου BlueHDi, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε 1,5 lt με 100 ίππους και χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η νέα έκδοση GT Line διαθέτει τα εξής στοιχεία που τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου εξωτερικά και εσωτερικά:

- Νέο λογότυπο GT Line στη μάσκα, τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου

- Εξωτερικά καλύμματα καθρεπτών σε μεταλλικό χρώμα Μαύρη Πέρλα

- Χρωμιωμένο διακοσμητικό με μονόγραμμα Peugeot με κόκκινα γράμματα στη γρίλια εισαγωγής αέρα και στην πόρτα του χώρου αποσκευών

- Φυμέ κρύσταλλα στα πίσω παράθυρα και την πόρτα του χώρου αποσκευών

- Επιχρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης

- Sport τιμόνι με διάτρητη δερμάτινη επένδυση απαλής υφής pleine fleur, κόκκινες ραφές και χρωμιωμένο διακοσμητικό με σατινέ φινίρισμα

- Sport πεντάλ αλουμινίου

- Λαβή χειροφρένου και κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός με επένδυση TEP με κόκκινες ραφές

- Διακοσμητικά αλουμινίου στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών με μονόγραμμα Peugeot

- Sport χειρολαβές των εμπρός θυρών σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα

- Καθίσματα τύπου «Sport Dynamique»

- Ζάντες αλουμινίου 17'' «CAESIUM» και εφεδρικός τροχός

Νίκος Τσάδαρης