FIA: Συμφωνία Concorde 2012

Κατά τη διάρκεια συνάντησης, ο πρόεδρος της FIA, JeanTodt, σε συνεργασία με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Bernie Ecclestone, παρουσίασε σε όλους τους διευθυντές των ομάδων της F1 τη νέα δομή της διαχείρισης του αθλήματος, συμπεριλαμβανομένων των νέων προϋποθέσεων της συμφωνίας Concorde, που θα ισχύσει από το 2013. Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση είχαν ενθαρρυνθεί να ζητήσουν διευκρινίσεις, γεγονός που οδήγησε σε μία χρήσιμη και γόνιμη συζήτηση, σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει η νέα λειτουργική δομή από το 2013 και μετά.

Σύμφωνα με τη FIA, έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, που εξασφαλίζει το μέλλον του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 και το οποίο θα οδηγήσει στην οριστική διευθέτηση του θέματος μεταξύ της FIA, του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων και των ομάδων, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνουμε, πως η συμφωνία Concorde είναι το συμβόλαιο μεταξύ της FIA, των ομάδων και του γκρουπ εταιρειών διαχείρισης των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, που καθορίζει τους όρους με τους οποίους οι ομάδες θα αγωνίζονται και θα λαμβάνουν μερίδιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χρηματικών επάθλων.