Παραδόθηκε η πρώτη McLaren Senna των 1,3 εκατ. δολαρίων

Παραδόθηκε η πρώτη McLaren Senna των 1,3 εκατ. δολαρίων

Ο «βασιλιάς των στρωμάτων ύπνου» έγινε ο πρώτος που απέκτησε το νέο supercar

Στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη πέρασε το πρώτο supercar της McLaren, το νέο μοντέλο Sena, αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα βγει σε περιορισμένο αριθμό μόλις 500 οχημάτων και το οποίο όπως είναι φυσικό, απευθύνεται μόνο στους πολύ πλούσιους αυτού του πλανήτη.

Ο πρώτος που παρέλαβε το νέο McLaren Sena, είναιο ο αμερικανός συλλέκτης πολυτελών αυτοκινήτων Μάικλ Φουξ, ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των στρωμάτων ύπνου», ο οποίος έσπευσε να προπαραγγείλει το νέο μοντέλο, μόλις αναγγέλθηκε η παραγωγή του. Ο ίδιος, έχοντας στη συλλογή του περίπου 140 πολυτελή αυτοκίνητα, από Porsche, μέχρι Ferrari και Bugatti, δεν έκρυψε το θαυμασμό του για το νέο σμαραγδί απόκτημά του, αναφωνόντας «ουάου» μολις το είδε να καταφθάνει στην αυλή του σπιτιού του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Το νέο McLarenSena μοιάζει να έχει βγει κυριολεκτικά για αγώνες ταχύτητας σε πίστα και όχι σε δρόμους. Διανύει τα 100 μέτρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα χάρη στους 789 ίππους που διαθέτει και το εξαιρετικά ελαφρύ σασί του. Ωστόσο, ο νέος του ιδιοκτήτης δεν σκοπεύει, όπως είπε, να το πάει σε πίστα. Όταν ρωτήθηκε, πώς αισθάνεται που ξόδεψε 1,3 εκατ. δολάρια για ένα αυτοκίνητο, τις δυνατότητες του οποίου δεν θα δοκιμάσει ποτέ, είπε: «Το βλέπω σαν ένα έργο τέχνης. Κάποιοι άνθρωποι πληρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για μια φωτογραφία. Αυτό το πράγμα, δεν θα χάσει ποτέ την αξία του. Έτσι, είναι ένα έργο τέχνης. Κάτι καλό να βλέπεις, κάτι υπέροχο να οδηγείς. Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς;»."