Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το Opel Astra 1.6 BiTurbo

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το Opel Astra 1.6 BiTurbo

Ο συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και ήπιας κατανάλωσης κάνει το twin-turbo Astra ένα από τα πιο αποδοτικά μοντέλα στην κατηγορία του

Ξεκίνησε η παραγγελία για το νέο Astra 1.6 BiTurbo Diesel της Opel, με τεχνολογία Selective Catalytic Reduction (SCR). Το κορυφαίο Astra με σύστημα  σειριακής υπερσυμπίεσης δύο σταδίων (διαθέσιμο σε 5θυρη και Sports Tourer έκδοση) πληροί ήδη το αυστηρό πρότυπο Euro 6d-TEMP, που περιλαμβάνει τη δοκιμή Πραγματικών Εκπομπών Ρύπων (Real Driving Emissions - RDE) με μέτρηση σε δημόσιους δρόμους.

Το Astra 1.6 BiTurbo Diesel hatchback επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ σε 9,0 δεύτερα και από 80 σε 120 χλμ σε 7,1 δευτ. μέχρι την τελική ταχύτητα των 225 χιλιομέτρων. Αυτός ο συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και ήπιας κατανάλωσης κάνει το twin-turbo Astra ένα από τα πιο αποδοτικά μοντέλα στην κατηγορία του με κατανάλωση στον μικτό κύκλο  5,0-4.8 λτ/100 χλμ για το hatchback  και 5,2-4,9 λτ/100 χλμ για το Sports Tourer.

Ο κινητήρας αποδίδει 150 ίππους με την μέγιστη ροπή των 350 Nm είναι διαθέσιμη από τις 1.500-2.250 στροφές, ενώ σε συνεργασία με ένα ακριβές εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ο 4κύλινδρος κινητήρας ανεβάζει στροφές ομαλά και προοδευτικά σε όλο το εύρος λειτουργίας του.

Παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, οι επιβάτες του Astra απολαμβάνουν πλούσιο χώρο για τα πόδια (κυρίως πίσω). Το Sports Tourer μπορεί επίσης να μεταφέρει μέχρι 1.630 λτ αποσκευών, ενώ η πρόσβαση στη μεγάλη επιφάνεια φόρτωσης είναι εύκολη χάρη στην προαιρετική, ηλεκτρική πίσω πόρτα, που μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με μία απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα.

Εκτός από τα πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και Σύστημα Προειδοποίησης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) με Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), το Astra είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που διατίθεται με προβολείς full LED matrix. Το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix στο Astra αποτελείται από 16 τμήματα LED (οκτώ σε κάθε πλευρά του οχήματος) που προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμη φωτός ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς να ενοχλεί τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς.

Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης συστήματα ενημέρωσης/ ψυχαγωγίας με έλεγχο μέσω οθόνης αφής, χειριστηρίων στο τιμόνι και φωνητικής αναγνώρισης, ενώ είναι δυνατή η διαχείριση smartphones μέσω του voice control του τηλεφώνου, όπως Siri ή Google Assistant (συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto).

Οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν από 27.720 Ευρώ με ΦΠΑ για το 5θυρο Opel Astra 1.6 BiTurbo Diesel hatchback.

Νίκος Τσάδαρης