Το ιστορικό αυτοκίνητο ως αντικείμενο παγκόσμιας κληρονομιάς

Το ιστορικό αυτοκίνητο ως αντικείμενο παγκόσμιας κληρονομιάς

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΦΙΛΠΑ και UNESCO

Την περασμένη εβδομάδα τα γραφεία της ΦΙΛΠΑ γέμισαν από μέλη που καλωσόρισαν την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα. Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Αντικείμενο της επίσκεψης το μνημόνιο συνεργασίας που καταρτίστηκε μεταξύ της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO και της ΦΙΛΠΑ, στο οποίο περιγράφεται το κοινό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για τη διάσωση και προστασία του ιστορικού οχήματος ως μέρους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μέσα από την συνεργασία και μια σειρά κοινών εκδηλώσεων, η Ε.Ε.Ε για την UNESCO και η ΦΙΛΠΑ στοχεύουν να αναδείξουν το ιστορικό όχημα και να το καθιερώσουν στην Ελλάδα ως αντικείμενο παγκόσμιας κληρονομιάς όπως είναι ήδη σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή η προσπάθεια για τη διατήρηση του ιστορικού αυτοκινήτου ως αντικειμένου παγκόσμιας κληρονομιάς ξεκίνησε το 2016 με τη συνεργασία μεταξύ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου (FIVA) -μέλος της οποίας είναι η ΦΙΛΠΑ- και της UNESCO. Έκτοτε, πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις προβολής του ιστορικού αυτοκινήτου υπό την αιγίδα της UNESCO.