Η Alfa Romeo λανσάρει την Stelvio Quadrifoglio στο Auto China 2018

Η Alfa Romeo λανσάρει την Stelvio Quadrifoglio στο Auto China 2018

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, το υψηλών επιδόσεων premium SUV της μάρκας κάνει το ντεμπούτο της στο Auto China 2018.

Το Auto China 2018 διεξάγεται από τις 25 Απριλίου 2018 έως τις 4 Μαΐου 2018. Το περίπτερο της Alfa Romeo βρίσκεται στο Hall E1 του νέου διεθνούς εκθεσιακού κέντρου της Κίνας στο Πεκίνο.
Η πρώτη "Quadrifoglio" που είναι επίσης και ένα SUV, είναι το νέο μοντέλο με πολλά χαρακτηριστικά κορυφαίας κατηγορίας, που γίνονται άμεσα το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των premium compact SUV. Με τον πραγματικά εντυπωσιακό σχεδιασμό της, τις επιδόσεις και την τεχνολογία της, η Stelvio Quadrifoglio είναι το "ταχύτερο SUV στην πίστα", έχοντας καταγράψει το νέο ρεκόρ για την κατηγορία της στο Nürburgring: 7 λεπτά και 51.7 δευτερόλεπτα.

Η άφιξη της Stelvio Quadrifoglio σηματοδοτεί επίσης τη διαθεσιμότητα της πλήρους οικογένειας Quadrifoglio στην Κίνα, που αποτελεί την απόλυτη έκφραση του Ιταλικού πάθους για τους λάτρεις αυτοκινήτων επιδόσεων της Κίνας. Θα χτίσει επίσης μία διαφορετική σύνθεση με άλλα μοντέλα, την premium SUV Stelvio, την premium sports sedan Giulia και την υψηλών επιδόσεων Giulia Quadrifoglio.

Η Stelvio Quadrifoglio είναι εφοδιασμένη με τον αποκλειστικό αλουμινένιο βενζινοκινητήρα 2.9 V6 Bi-Turbo, που έχει εξελιχθεί με πληροφορίες από τεχνολογίες και μηχανολογική τεχνογνωσία της Ferrari, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 510 HP στις 6.500 rpm και παρέχει μία μέγιστη ροπή 600 Nm από τις 2.500 έως τις 5.000 rpm. Ο πανίσχυρος αυτός κινητήρας συνοδεύεται από το ειδικά καλιμπραρισμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων το οποίο επιτρέπει αλλαγές ταχυτήτων σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου στην λειτουργία οδήγησης Race. Επιπλέον, για τη μεγιστοποίηση της οδηγικής εμπειρίας, το μοντέλο είναι εφοδιασμένο στον βασικό εξοπλισμό του με αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων που είναι ενσωματωμένα στην κολώνα του τιμονιού.
Οι επιδόσεις της είναι από 0 στα 100 km/h σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα και καλύτερη στην κατηγορία της τελική ταχύτητα 283 km/h.

Για πρώτη φορά, ο βενζινοκινητήρας 2.9 V6 Bi-Turbo των 510 HP συνδυάζεται με το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης Q4, το οποίο εγγυάται οδηγική απόλαυση και ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες.
Επιπλέον, η Stelvio Quadrifoglio είναι εφοδιασμένη με την αποκλειστική μονάδα AlfaTM Chassis Domain Control και είναι το μοναδικό SUV στην κατηγορία του που παρέχει το διαφορικό AlfaTM Active Torque Vectoring στον βασικό εξοπλισμό.

Στάνταρ εξοπλισμό αποτελεί και το καινοτόμο AlfaTM Active Suspension, το σύστημα το οποίο ελέγχει συνεχώς, με ενεργό τρόπο τις αναρτήσεις και τα αμορτισέρ. Για να μην αναφέρουμε ότι η Stelvio Quadrifoglio εγγυάται άψογο χειρισμό και άνεση χάρη στη διάταξη των αναρτήσεων της, με την αποκλειστική τεχνολογία AlfaLinkTM : εμπρός διαθέτει σύστημα με διπλά ψαλίδια με εικονικό κατά το ήμισυ άξονα στροφής, ενώ στο πίσω μέρος έχει σύστημα τεσσερισήμισι μπράτσων σε διάταξη Multilink.

Με βάρος 1.830 kg, το μοντέλο έχει την καλύτερη σχέση βάρους/ισχύος στην κατηγορία της (3.6 kg/HP) και την καλύτερη ειδική ισχύ (176 HP/l). Η απόλαυση στην οδήγηση, επιτεύχθηκε μέσω και της ιδανικής κατανομής του βάρους μεταξύ των δύο αξόνων και την χρήση εξαιρετικά ελαφρών υλικών όπως τα ανθρακονήματα για τον κεντρικό άξονα μετάδοσης της κίνησης και του αλουμινίου για τον κινητήρα, τις αναρτήσεις, τα φρένα, τις πόρτες, τους θόλους των τροχών, το καπό και το πορτμπαγκάζ.
Άλλο ένα ειδικό χαρακτηριστικό είναι το καινοτόμο ηλεκτρομηχανικό Ολοκληρωμένο Σύστημα Φρένων (Integrated Brake System – IBS), το οποίο έχει γίνει το νέο σημείο αναφοράς σε σχέση και με την αστραπιαία απόκριση και την απόσταση σταματήματος, σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου, και την μείωση του βάρους συγκριτικά με ένα συμβατικό σύστημα φρένων. Οι υψηλής απόδοσης carbon-ceramic δίσκοι φρένων της Brembo είναι διαθέσιμοι σαν προαιρετικός εξοπλισμός. Υπάρχουν ακόμα τα εξαιρετικά ελαφριά καθίσματα Sparco που παρέχουν την επιθυμητή στήριξη σε γρήγορη οδήγηση και διατηρούν την άνεση κατά την οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...