Το παράθυρο αυτοκινήτου που επιτρέπει στους τυφλούς να «αγγίξουν» τη θέα

Το παράθυρο αυτοκινήτου που επιτρέπει στους τυφλούς να «αγγίξουν» τη θέα

Το Feel The View τραβά φωτογραφίες που αναπαράγονται στο κρύσταλλο μέσω ειδικών LED

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο είναι τα φυσικά σκηνικά και τα τοπία που εναλλάσσονται, από γραφικές βουνοπλαγιές μέχρι επιβλητικές οροσειρές ή θαλασσινές εικόνες.

Είναι αυτά που κάνουν την κάθε διαδρομή αξέχαστη, αλλά οι τυφλοί επιβάτες αδυνατούν να απολαύσουν τη συγκεκριμένη εμπειρία. Ένα πρωτότυπο, έξυπνο παράθυρο αυτοκινήτου στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα, επιτρέποντας σε τυφλούς ή άτομα με μειωμένη όραση να αντιλαμβάνονται τα τοπία μέσω της αφής.

Το Feel The View τραβά φωτογραφίες που μετατρέπονται σε μονόχρωμες εικόνες υψηλής αντίθεσης. Στη συνέχεια, αυτές αναπαράγονται στο κρύσταλλο μέσω ειδικών LED.

Αγγίζοντας την εικόνα, διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι παράγουν δονήσεις 255 διαφορετικών εντάσεων, επιτρέποντας στους επιβάτες να αγγίζουν τη «σκηνή» και να συλλαμβάνουν νοερά το τοπίο που βρίσκεται μπροστά τους.

Το Feel The View εμπνεύστηκαν και εξέλιξαν η Ford of Italy και η GTB Roma, σε συνεργασία με την Aedo, μία Ιταλική start-up που ειδικεύεται σε συσκευές για άτομα με προβλήματα όρασης.

Προς το παρόν, η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε στάδιο αρχικού πρωτοτύπου, χωρίς να υπάρχουν σχέδια για παραγωγή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την ιστορία θα μάθετε, επικοινωνώντας με τον Marco Alù Saffi ([email protected] or +39 651 855624)

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Ford
Παρακαλούμε περιμένετε ...