H Nissan στοχεύει τίτλο στο Super GT GT500

H  Nissan στοχεύει τίτλο στο Super GT GT500

Οι Quintarelli και Matsuda είχαν μια πολύ καλή πορεία μέχρι και τον τελικό του 2016

Με το βλέμμα στη διεκδίκηση του τίτλου στο Super GT GT500, η Nissan ξεκινά τη νέα σεζόν με τους καλύτερους οιωνούς,  αυτό το Σαββατοκύριακο στην Okayama της Ιαπωνίας.

Μετά τη διεκδίκηση του τίτλου το 2014 και το 2015 με τους Ronnie Quintarelli και Tsugio Matsuda, το No. 23 Nissan GT-R Nissan GT500 είχε καταφέρει να φτάσει πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι Quintarelli και Matsuda είχαν μια πολύ καλή πορεία μέχρι και τον τελικό του 2016, κερδίζοντας και τον τελευταίο αγώνα του προηγούμενου έτους.  Ωστόσο, για διαφορά  3 βαθμών, δεν κατάφεραν να πατήσουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η Okayama είναι μια καλή πίστα για τη Nissan, καθώς  το 2016 οι Quintarelli και Matsuda έχουν γράψει νίκες εκεί, όπως και οι  Matsuda και JP de Oliveira  το 2011.

Αν και το δίδυμο Quintarelli / Matsuda θα ενώσει τις δυνάμεις του για πέμπτη σεζόν, η Nissan εισέρχεται στη σεζόν του 2018 με μια ανανεωμένη ομάδα, καθώς συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της την (πρώην) ομάδα GT300 της B-Max Racing. Ακόμη η NDDP θα κάνει το ντεμπούτο της στο GT500, με τους Satoshi Motoyama και Katsumasa Chiyo.

Άλλες αλλαγές  στην σύνθεση των πληρωμάτων περιλαμβάνουν τον  Daiki Sasaki που ενώνει τις δυνάμεις του με τον  Jann Mardenborough στην ομάδα IMPUL, ενώ ο περσινός πρωταθλητής της Formula 3 Mitsunori Takaboshi,  θα είναι μαζί με τον  de Oliveira στην Kondo Racing.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργοστασιακά GT-R NISMO GT500, έχουν αναβαθμιστεί για τη σεζόν του 2018.

Εκτεταμένες δοκιμές αυτοκινήτων και πληρωμάτων, έχουν διεξαχθεί  στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, καθώς και στις πίστες του  Motegi, Fuji και Okayama στην Ιαπωνία.

Νίκος Τσάδαρης