Νέο Opel Corsa GSi

Νέο Opel Corsa GSi

Ένα σπορ «εργαλείο» ακριβείας με άριστη συμπεριφορά

Μετά την παρουσίαση του μεσαίου Opel Insignia GSi, η παράδοση GSi συνεχίζεται τώρα με το νέο Corsa GSi στη μικρή κατηγορία. Ένα σπορ «εργαλείο» ακριβείας με άριστη συμπεριφορά στις στροφές χάρη στο σπορ πλαίσιο, που έχει ρυθμιστεί στο Nordschleife, στην πίστα του Nürburgring.

Πιστό στο σλόγκαν «hot, hotter, Corsa Gsi», το 3θυρο μικρό μοντέλο εντυπωσιάζει με τις γραμμές του, τους μεγάλους αεραγωγούς, το ανάγλυφο καπό, την ευδιάκριτη πίσω αεροτομή και τα έντονα μαρσπιέ. Παρατηρώντας το από μπροστά, το τολμηρό εντυπωσιάζει με μία μεγάλη κυψελοειδή μάσκα και το κεντρικό έμβλημα της μάρκας (Opel Blitz) υποστηριζόμενο από δύο

«φτερά», ενώ την εικόνα ολοκληρώνουν τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, με αγωνιστική εμφάνιση carbon.

Τα χρωμιωμένα πλαίσια που συνδέονται οπτικά με μία οριζόντια γραμμή, μέσω μαύρων εγκάρσιων στοιχείων στο εμπρός τμήμα, σε συνδυασμό με τη μαύρη τραβέρσα στο καπό αναδεικνύουν στο σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Το έντονο σπορτίφ στυλ συνεχίζεται και στο πίσω τμήμα. Η προεξέχουσα αεροτομή στην άκρη της οροφής δημιουργεί πρόσθετη αεροδυναμική πίεση, ενώ η σπορ χρωμιωμένη απόληξη εξαγωγής πλαισιώνεται από μία εντυπωσιακή ποδιά στο χρώμα του αμαξώματος.

Σπορ αίσθηση  αποπνέει και το εσωτερικό, όπου ο οδηγός του Corsa GSi κάθεται στο κάθισμα υψηλών προδιαγραφών Recaro (προαιρετική επιλογή) και ακουμπά τα χέρια του στο σπορ τιμόνι. Επιλέγει σχέση κιβωτίου μέσω του δερμάτινου λεβιέ, πιέζει απαλά το αλουμινένιο σπορ πεντάλ και ξεκινά για μια ενδιαφέρουσα οδηγική εμπειρία.

Το Corsa GSi μεταφέρει επίσης την αίσθηση της απόλυτης ακρίβειας, καθώς το σπορ πλαίσιο (γνωστό από την έκδοση OPC) και τα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες εξασφαλίζουν ακρίβεια ελέγχου, σπορ συμπεριφορά και μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος σε συνδυασμό με τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Νίκος Τσάδαρης