Το νέο εργοστάσιο της Opel

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Viktor Orbán, μαζί με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Δ.Σ. της Opel, Thomas Sedran, εγκαινίασαν το νέο εργοστάσιο κινητήρων της εταιρίας στο Szentgotthárd της Ουγγαρίας, ακριβώς δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του project. "Επενδύουμε δισεκατομμύρια ευρώ σε 23 νέα μοντέλα και 13 νέους κινητήρες μέχρι το 2016", δήλωσε ο Thomas Sedran. "Πολλοί από τους κινητήρες θα κατασκευάζονται εδώ, στο Szentgotthárd".

Το εργοστάσιο των 500 εκ. ευρώ θα απασχολεί περισσότερους από 800 εργαζομένους, που θα κατασκευάζουν μισό εκατομμύριο κινητήρες βενζίνης και ντίζελ το χρόνο, ενώ θα είναι σε θέση να προσαρμόζει άμεσα την παραγωγή στη μεταβαλλόμενη ζήτηση της αγοράς.

Η νέα επένδυση στο Szentgotthárd διπλασιάζει σχεδόν το ποσό, που έχει επενδύσει η Opel τις δύο τελευταίες δεκαετίες στην Ουγγαρία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία, που κατασκεύασε επιβατικά αυτοκίνητα στη χώρα αυτή. Η έναρξη παραγωγής κινητήρων στη νέα μονάδα του Szentgotthárd συμπίπτει με την 20η επέτειο παραγωγής του πρώτου Opel Astra στην Ουγγαρία, όπου η γερμανική εταιρεία παραμένει Νο1 μάρκα επιβατικών αυτοκινήτων με μερίδιο αγοράς σχεδόν 11%.