Από 27.700 ευρώ το νέο Golf GTI

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της 7ης γενιάς του Golf, το νέο GTI είναι πιο αποδοτικό από ποτέ. Η Volkswagen, εκμεταλλευόμενη πλήρως τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας MQB, των μεθόδων επεξεργασίας των υλικών αλλά και τις τεχνολογικές καινοτομίες του νέου Golf, δημιούργησε ένα GTI με έως και 20 ίππους περισσότερους από το προηγούμενο μοντέλο, με τη ροπή του Golf 6 R (350Nm), αλλά παράλληλα με 18% χαμηλότερη μέση κατανάλωση και εκπομπές ρύπων CO2 μόλις 139 γρ./χλμ.

Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί η κυψελωτή μάσκα με το έμβλημα GTI με τη χαρακτηριστική κόκκινη γρίλια στη βάση της και οι νέας σχεδίασης προβολείς ομίχλης τεχνολογίας LED, ενώ για πρώτη φορά το λογότυπο GTI τοποθετείται και στα πλευρικά του αμαξώματος, στα δύο μπροστινά φτερά. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθενται και ζάντες 18 και 19 ιντσών. Γνώριμες και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, οι οποίες στην έκδοση Performance φέρουν και το λογότυπο GTI. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από τα νέας σχεδίασης σκούρα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και την διπλή απόληξη της εξάτμισης (αριστερά και δεξιά του μαύρου διαχύτη). Τέλος, η αεροτομή συνοδεύεται από πλευρικά σπόιλερ μαύρου γυαλιστερού χρώματος, βελτιώνοντας την αεροδυναμική και ολοκληρώνοντας το σπορ σχεδιασμό του μοντέλου.

Το Golf GTI διατίθεται για πρώτη φορά σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση GTI 220 ίππων διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου “μύθου”. Η έκδοση GTI Performance με 230 ίππους εστιάζει ακόμη περισσότερο στο σπορ χαρακτήρα του GTI. Επιπλέον, το Golf GTI Performance διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό εμπρός, το οποίο εξελίχθηκε αποκλειστικά για αυτήν την έκδοση. Με το νέο διαφορικό ο οδηγός απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα ενός μηχανικού μπλοκέ διαφορικού (βέλτιστη κατανομή ροπής για αποφυγή της υποστροφής) χωρίς να μειώνονται τα επίπεδα άνεσης που προσφέρει το Golf GTI. Επίσης, η έκδοση Performance διαθέτει αεριζόμενους δίσκους φρένων εμπρός και πίσω, ενώ οι διαστάσεις των δίσκων φρένων είναι μεγαλύτερες (340x30 χλστ. εμπρός και 310x22 χλστ. πίσω). Στο Golf GTI, η Volkswagen παρουσιάζει για πρώτη φορά το σύστημα διεύθυνσης Progressive steering. Με το νέο σύστημα οι στροφές της κρεμαγιέρας (από άκρη σε άκρη) μειώνονται στις 2,1 σε σχέση με τις 2,7 των υπολοίπων εκδόσεων της γκάμας του Golf. Και στις δύο ιπποδυνάμεις ο κινητήρας συνδυάζεται με το πακέτο BlueMotion Technology και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με κιβώτιο DSG 6 σχέσεων. Οι τιμές των εκδόσεων διαμορφώνονται ως εξής:

Έκδοση

Ενδεικτική
Λιανική τιμή

Ενδεικτική
Λιανική τιμή
με όφελος απόσυρσης

Golf GTI 220PS 3θυρο

30.500 €

27.700 €

Golf GTI 220PS 5θυρο

31.600 €

28.800 €

Golf GTI Performance 230PS 3θυρο

31.800 €

29.000 €

Golf GTI Performance 230PS 5θυρο

32.900 €

30.100 €