Συμμαχία BMW-Toyota

BMW και Toyota υπέγραψαν συμφωνία για την από κοινού εξέλιξη τεχνολογίας ενεργειακών κυψελών, τεχνικών χρήσης ελαφρών υλικών, μπαταρίας λιθίου-αέρα και ενός σπορ αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη συμφωνία προβλέπεται:

-Η εξέλιξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος μετάδοσης ενεργειακών κυψελών, που συμπεριλαμβάνει ρεζερβουάρ υδρογόνου, κινητήρα και μπαταρία, μέχρι το 2020. Επιπλέον οι δύο εταιρείας θα τυποποιήσουν και θα χρησιμοποιήσουν τα ίδια στάνταρντ στην εξέλιξη των απαραίτητων υποδομών για την καθιέρωση των αυτοκινήτων ενεργειακών κυψελών.

-Η εξέλιξη νέων ελαφρών υλικών για χρήση στην κατασκευή αμαξωμάτων.

-Η έναρξη κοινής έρευνας και εξέλιξης μπαταριών λιθίου-αέρα με πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με αυτές τεχνολογίας ιόντων λιθίου.

-Η εξέταση, μέσα στο 2013, της πιθανότητας εξέλιξης ενός κοινού δαπέδου για σπορ αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους

Ο Norbert Reithofer, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίουτης BMW AG, δήλωσε για τη συμφωνία των δύο εταιρειών: "Τoyota και BMW έχουν το ίδιο στρατηγικό όραμα σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα. Ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις, με αφορμή τις επερχόμενες τεχνολογικές αλλαγές. Αυτή η συνεργασία είναι σημαντική για τη διατήρηση και των δύο εταιρειών σε τροχιά επιτυχιών". Ο πρόεδρος της ΤMC, Akio Toyoda, δήλωσε: "Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και από τότε κάνουμε κάθε μέρα βήματα προόδου. Σύντομα θα αποκομίσουμε τους καρπούς αυτής της συνεργασίας. Κερδίζουμε σε γνώση και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για την επίτευξη του κοινού μας στόχου: Να κατασκευάζουμε συνεχώς καλύτερα αυτοκίνητα".