Πρωταθλητής οικολογίας και αξιοπιστίας

Στην τελευταία έκδοση του κορυφαίου οργανισμού τεχνικού ελέγχου της Γερμανίας TÜV, κατατάχθηκαν 29 μοντέλα Toyota ανάμεσα στα 50 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σε διάφορες κατηγορίες παλαιότητας.  

Είκοσι Toyota βρέθηκαν στο Top 10, ενώ το Prius κατέκτησε την  1η θέση στην κατηγορία οχημάτων ηλικίας 4-5 ετών.  Επίσης, στην κατηγορία οχημάτων ηλικίας 2-3 ετών, η Toyota είχε τέσσερα μοντέλα στην πρώτη δεκάδα: τα Avensis, Prius, Yaris και iQ. 

Το Toyota Prius είχε το χαμηλότερο δείκτη βλαβών στην κατηγορία οχημάτων ηλικίας 4-5 ετών και από κοντά ακολούθησαν τα Auris και Corolla στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Στις μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες, τα Verso και RAV4 εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ισχυρά στη συγκεκριμένη ετήσια αναφορά.

Η ετήσια αναφορά TÜV, η οποία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά πριν από σαράντα χρόνια, έχει γίνει πολύτιμος οδηγός για τους πελάτες, καθώς αξιολογεί και παρουσιάζει την αντοχή σε βάθος χρόνου και τη συνολική ποιότητα των οχημάτων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Οι περισσότεροι από τους υποχρεωτικούς ελέγχους στη Γερμανία διεξάγονται μέσω των διαφόρων φορέων του οργανισμού TÜV. Η αναφορά TÜV 2013 βασίζεται σε περίπου 8,1 εκατομμύρια οχήματα τα οποία υποβλήθηκαν στους σχετικούς ελέγχους στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2011 και Ιουνίου 2012.