Πρόσκληση σε δείπνο από τη Volvo

Η Volvo Car Hellas προχωρησε σε συνεργασία με το πρώτο εστιατόριο σκανδιναβικής κουζίνας που άνοιξε στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες. Πρόκειται για το εστιατόριο Safka (στα φινλανδικά το "φαγητό"), την κουζίνα του οποίου διευθύνει ο πολύ γνωστός στη Σκανδιναβία σεφ Samu Koskinen.

Το Safka δημιουργήθηκε με σκοπό να κάνει γνωστή την αυθεντική σκανδιναβική κουζίνα στους Αθηναίους, σε μία ανώτερου επιπέδου ατμόσφαιρα. Υπηρετεί μεν με πιστότητα την υψηλή γαστρονομία του Βορρά, αλλά σε ταιριαστές για την εποχή τιμές. Η κουζίνα της Σκανδιναβίας χρησιμοποιεί πρώτες ύλες όπως κυνήγι, κρεατικά με έμφαση στο ελάφι και τον τάρανδο, άγρια μανιτάρια και φρούτα του δάσους, μαρινάδες και τουρσιά, ψαρικά από τις Βόρειες θάλασσες.

Ο Samu Koskinen έχει να επιδείξει μια επιτυχημένη καριέρα 15 ετών ως σεφ, έχοντας δουλέψει σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια του Ελσίνκι και του Χονγκ Κονγκ, όπως και στο διάσημο σκανδιναβικό εστιατόριο Aquavit της Nέας Υόρκης, ενώ πέρυσι ήταν δεύτερος στο γαστρονομικό διαγωνισμό Top Chef της Φινλανδίας.

Το Safka βρίσκεται στον Κεραμεικό, Μεγ. Αλεξάνδρου 80-82. Λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης, ενώ τις Κυριακές μόνο το μεσημέρι, προσφέροντας τη συγκεκριμένη ημέρα την επιλογή ανάμεσα σε brunch και γεύμα. Για την περίοδο των εορτών θα προσφέρεται και ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο μενού, ταιριαστό στο πνεύμα των ημερών.

Σχετικά Tags
Volvo