Τέσσερα νέα μοντέλα θα λανσάρει η Seat

Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία Seat τα επόμενα χρόνια θα επωφεληθεί από την μεγάλη επένδυση ύψους 3,3 δις ευρώ που θα γίνει στις βασικές δραστηριότητες της.

Εκτός από την αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας, το νέο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων. Το νέο μοντέλο που θα λανσαριστεί κατά το α΄ εξάμηνο του 2016 στο πλαίσιο της νέας επιθετικής εμπορικής πολιτικής της μάρκας, θα είναι ένα compact SUV μοντέλο που αποτελεί την πρώτη παρουσία της εταιρείας στην κατηγορία. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Seat Γιούργκεν Στάκμαν, κατά την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Martorell, με την ευκαιρία της 40ης επετείου λειτουργίας του τεχνικού κέντρου της μάρκας.

O Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αναγνώρισε πως οι επενδυτικές δαπάνες του Ομίλου Volkswagen και της Seat ενισχύουν σημαντικά τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας ως έναν από τους πιο στρατηγικούς τομείς της χώρας. Κατά την πρώτη επίσκεψη του στο Martorell, επισκέφτηκε το Design Center. Σε αυτό το κέντρο, που αποτελεί μέρος του ευρύτερου τεχνικού κέντρου, η τεχνολογία και η σχεδιαστική δημιουργικότητα συναντιούνται εποικοδομητικά για να κατασκευάσουν τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Η επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού συμπίπτει με την 40η επέτειο λειτουργίας του τεχνικού κέντρου (CTS). Από την αρχή της λειτουργίας του, διαμόρφωσε το γενετικό υλικό της μάρκας και ήταν υπεύθυνο για την ανάπτυξη και την κατασκευή σημαντικών μοντέλων όπως τα Leon, Ibiza, Toledo, Alhambra, Gredos, Marbella, Cordoba, Altea και Arosa. Το τεχνικό κέντρο έχει καταστεί ο κύριος τοπικός και εθνικός βιομηχανικός οδηγός και συμβάλλει καταλυτικά στην τεχνολογική ανάπτυξη μεταξύ επιχειρήσεων, ιδρυμάτων, πανεπιστημίων και προμηθευτών της εταιρείας σε όλη την Ισπανία. Σήμερα, βρίσκεται σε μία περιοχή 200.000 τ.μ. και απασχολεί περισσότερους από 900 μηχανικούς και τεχνικούς οι οποίοι θα ξεπεράσουν τους 1.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Seat είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της βιομηχανικής παραγωγής στην Ισπανία και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία. Συμβάλλει περίπου 1% στο ΑΕΠ της Ισπανίας και 4% στο ΑΕΠ της Καταλονίας. Η άμεση και η έμμεση απασχόληση στη SEAT περιλαμβάνει περίπου 70.000 άτομα. Οι επενδυτικές δαπάνες που ανακοινώθηκαν θα επιφέρουν θετικό αντίκτυπο και στη βιομηχανία ανταλλακτικών και εξαρτημάτων.

Σχετικά Tags
Seat