Εργοστάσιο της BMW στη Βραζιλία

Η BMW κατέθεσε την πρότασή της για την κατασκευή ενός εργοστασίου στη Βραζιλία, που αναμένεται να εξετάσει και να εγκρίνει η κυβέρνηση της χώρας.

Ο Ian Robertson, μέλος του Δ.Σ, υπεύθυνος για μάρκετινγκ και πωλήσεις, εξέφρασε την ικανοποίησή της γερμανικής εταιρείας για το νέο πλαίσιο επενδύσεων, που εφαρμόζεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και βασίζεται στη νομοθεσία Inovar Auto.

"Η αγορά της Βραζιλίας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και γι’ αυτό ισχυροποιούμε τη μακρόχρονη δέσμευσή μας στη χώρα. Με αυτή την κίνηση, η BMW εφαρμόζει τη στρατηγική της αρχή "η παραγωγή ακολουθεί την αγορά", που ήδη έχει αποδειχθεί επιτυχημένη στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία".

Στόχος της BMW είναι η παραγωγή στο νέο εργοστάσιο να ξεκινήσει το 2014, σε ρυθμούς περίπου 30.000 αυτοκινήτων ετησίως. Οι επενδύσεις για τα επόμενα χρόνια αναμένεται να ξεπεράσουν τα 200 εκ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας και πολλές ακόμα στο δίκτυο προμηθευτών. Κάπως έτσι δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα για νέες επενδύσεις…