Volvo: Χορηγός στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων

Η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη αίγλη και διεθνή χαρακτήρα, καθώς τέθηκε "υπό τη σκέπη" της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το πρώτο εξάμηνο του 2014!

Με αφορμή ότι συνέπεσε χρονικά με την άτυπη σύνοδο κορυφής των υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, από κοινού με την Άννη Ηλιοπούλου, εκδότρια του περιοδικού "Αθηνόραμα" που διοργανώνει το θεσμό, προσκάλεσε τους συναδέρφους της στο επίσημο δείπνο της απονομής των βραβείων.

Παράλληλα, ειδικά εφέτος προσκλήθηκαν και πολλοί γαστρονομικοί συντάκτες απ’ όλο τον κόσμο, που μαζί με εκπρόσωπους του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο μενού με θέμα τη "νέα μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα". 

Η 21η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία", την είσοδο του οποίου στόλιζαν δύο εντυπωσιακά διακοσμημένα Volvo XC60.

Μεγάλος πολυνίκης των Χρυσών Σκούφων 2014 αναδείχθηκε ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι. Το εστιατόριό του, "Etrusco", στην Κέρκυρα, ήταν το μόνο που βραβεύτηκε με δύο Χρυσούς Σκούφους, κατακτώντας την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το ίδιο εστιατόριο αναδείχθηκε επίσης ως το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, ενώ από ένα Χρυσό Σκούφο έλαβαν δύο ακόμα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, το "Botrini’s" στην Αθήνα και το "Botrini’s Rodi", στη Ρόδο.  

 

 

 

Σχετικά Tags
Volvo