Η δεύτερη γενιά του Kia Soul κέρδισε βραβείο σχεδίασης

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά το μοντέλο Soul (ψυχή) της Kia κέρδισε το βραβείο σχεδίασης «iF product design award 2013», ένα από τα σημαντικά βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο που ξεκίνησε σαν θεσμός το 1953 για να φτάσει έως σήμερα, με συμμετοχή εταιρειών από 55 χώρες και 3249 σχέδια σε 17 κατηγορίες.

Η δεύτερη γενιά του Soul παρουσιάστηκε λίγους μήνες πριν στην έκθεση της Φρανκφούρτης και οι πωλήσεις στη γηραιά ήπειρο θα αρχίσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με ήδη 760.000 καταναλωτές του Soul της πρώτης γενιάς, το πρωτοποριακό μοντέλο της Κορεάτικης φίρμας στη δεύτερη έκδοσή του, παρά το ότι μοιάζει εξωτερικά με τον πρόγονό του, είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο. Βασισμένο πλέον στην πλατφόρμα του cee'd, έχει επανασχεδιασμένο εσωτερικό, υψηλής ποιότητας υλικά και πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Οι υποψήφιοι πελάτες έχουν επιλογή ανάμεσα σε δυο κινητήρες 1,6 λίτρων. Ένα βενζινοκινητήρα αμέσου ψεκασμού 132 ίππων και ένα turbodiesel 128 ίππων.

Kia Motors Corporation: Η παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κορέας

Η Kia θεωρείται ο Κορεάτης κατασκευαστής οχημάτων υψηλής ποιότητας που προορίζονται κυρίως σε μικρές ηλικίες καταναλωτών. Η Και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1944 και θεωρείται ο πρώτος Κορεάτης κατασκευαστής μηχανοκίνητων οχημάτων. Σήμερα κατασκευάζει περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο σε 10 μονάδες παραγωγής/συναρμολόγησης εγκατεστημένες σε 5 χώρες.

Το σύνολο επιχειρήσεων Κia απασχολεί 48.000 εργαζόμενους και τα ετήσια έσοδα ανέρχονται σε 43 δις δολάρια. Η Kia είναι ο μέγας χορηγός του Australian Tennis Open, Επίσημος συνεργάτης της FIFA και χορηγός της UEFA.
Σλόγκαν της εταιρίας «The Power to Surprise» (η δύναμη που εκπλήσσει).

Σχετικά Tags
Kia