Τώρα και Leon για οικογένειες με πολλές αποσκευές

Tο νέο SeatLeonST (stationwagon) έφθασε στην Ελληνική αγορά, ολοκληρώνοντας έτσι την οικογένεια Leon, μετά την παρουσίαση της 5θυρης και 3θυρης έκδοσης SC που προηγήθηκαν το 2013.

Το ST αποτελεί μέλος της τρίτης γενιάς Leon, ενώ στόχος της φίρμας για την συγκεκριμένη έκδοση η εμφάνιση. Στην Δυτική Ευρώπη, η κατηγορία των wagon αυτοκινήτων αντιπροσωπεύει συνολικά περίπου 500.000 οχήματα ετησίως και κατά συνέπεια η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ισπανική εταιρία να βελτιώσει περαιτέρω την θέση της στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως και η 5θυρη και 3θυρη έκδοση του μοντέλου, έτσι και η estate έκδοση του Leon κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Martorell (Βαρκελώνη), ενώ βασίζεται στην νέα, ευέλικτη πλατφόρμα MQB του VolkswagenGroup. Το νέο ST έχει 4.535mm μήκος (+27εκ. σε σχέση με το 5θυρο) και όγκο χώρου φόρτωσης 587 λίτρα, ο οποίος μπορεί να αυξηθεί στα 1.470 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Με αυτή την έκδοση, η γκάμα Leon λανσάρει νέα state-of-the-art τεχνολογία, όπως το AdaptiveCruiseControlACC με σύστημα ραντάρ, το DynamicChassisControlDCC που αλλάζει τα χαρακτηριστικά της ανάρτησης, το ProgressiveSteering και το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης FrontAssist.

Το νέο LeonSΤ είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στην Ελληνική αγορά με την γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων να περιλαμβάνει βενζινοκίνητες εκδόσεις 1.2 TSI 105hp, 1.4 TSI 122hp & 1.8 TSI 180hp, ενώ οι εκδόσεις diesel εξοπλίζονται με τους κινητήρες 1.6 TDI 105hp με 99grCO2 και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, τον 1.6 ΤDIEcomotive 110hp, καθώς και τον 2.0 ΤDI 184hp. Για όσους αναζητούν επιπλέον άνεση στις μετακινήσεις τους, υπάρχουν επιλογές βενζίνης και diesel που μπορούν να παραγγελθούν με το κορυφαίο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Οι τιμές του Νέου LeonST ξεκινούν για την Ελληνική αγορά από €16.790 με το όφελος απόσυρσης, για την έκδοση 1.2 TSI 105hpStyle.    

Σχετικά Tags
Seat