Αυτό είναι το βραβευμένο Fiat Fullback αγροτικό

Η διαμόρφωση του αμαξώματος, οι διαστάσεις και οι κινητήρες συμβαδίζουν απόλυτα με τις επιταγές της κατηγορίας

Το Fiat Fullback ψηφίστηκε “Pick up της Χρονιάς 2017” στον διαγωνισμό του γαλλικού περιοδικού “4x4 Magazine” (Editions Larivière). Το βραβείο αυτό προήλθε από το 19% των συνολικών ψήφων των αναγνωστών μέσω της ιστοσελίδας του περιοδικού (www.4x4mag.com).

Η διαμόρφωση του αμαξώματος, οι διαστάσεις και οι κινητήρες συμβαδίζουν απόλυτα με τις επιταγές της κατηγορίας, ενώ το ιταλικό φορτηγάκι είναι κατάλληλο για όλες τις χρήσεις και μετά το πέρας της εργασίας. Το μοντέλο αυτό δίνει τη δυνατότητα στη μάρκα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια εντελώς νέα –για αυτήν- κατηγορία. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η σημαντική θέση που κατέχουν τα pick up στην περιοχή της EMEA, αποτελώντας το 22% ολόκληρης της αγοράς των επαγγελματικών οχημάτων. Ενώ ο μέσος όρος των πωλήσεων στην Ευρώπη είναι κοντά στο 6% και συνεχώς ανεβαίνει, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή το ποσοστό αυτό αγγίζει το εκπληκτικό 70%.

Ανάμεσα στα συστατικά επιτυχίας του, περιλαμβάνονται η υψηλή ικανότητα φόρτωσης που ανέρχεται στον έναν τόνο και η ελκτική δύναμη που υπερβαίνει τους τρεις τόνους. Επιπλέον, χάρη στην τετρακίνηση και στον ηλεκτρονικό επιλογέα 4WD, μπορεί να αντιμετωπίσει με ευκολία ακόμα και τις πιο απαιτητικές αποστολές, όπως η off-road οδήγηση με πλήρες φορτίο.

Το Fullback διαθέτει σπορ αναλογίες και μικρό εμπρός πρόβολο. Το μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από το ιταλικό στιλ, ενώ οι εσωτερικοί χώροι αντανακλούν τη λειτουργικότητα ενός οχήματος εργασίας, καθώς και την άνεση και την κομψότητα ενός SUV. Οι αναρτήσεις του διαθέτουν εξελιγμένη αρχιτεκτονική με διπλά ψαλίδια και αντιστρεπτική δοκό στον μπροστινό άξονα, ενώ ο άκαμπτος πίσω άξονας έχει ελλειπτικά φύλλα σούστας για να μεγιστοποιήσει την αξιοπιστία και τη στιβαρότητα του οχήματος.

Εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,4 λίτρων που αποδίδει 150ίππους και 38,7χγρμ ή 180ίππους και 43,8χγρμ. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι (6) σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο πέντε (5) σχέσεων.

Τέλος, το Fullback αποτελεί το επίσημο αυτοκίνητο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Motocross MXGP, καθώς η Fiat Professional είναι Επίσημος Χορηγός του Πρωταθλήματος και Χορηγός Τίτλου στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Βέλγιο, στην Ιταλία και στη Μεγάλη Βρετανία το 2016. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί το “σπίτι” του οχτώ-φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Tony Cairoli, ο οποίος θα έχει ως χορηγό τη Fiat Professional μέχρι το 2018, ενώ παράλληλα έχει δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια της χορηγίας το νέο pick up Fullback.