Παγκόσμια πρώτη για το νέο Passat

Ταυτόχρονα με την Παγκόσμια Παρουσίαση του νέου Passat στο Δίκτυο Εμπόρων VW που ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου και συνεχίζεται στο CostaNavarino στη Μεσσηνία, η Kosmocar ανακοίνωσε την διάθεση του νέου Passat 8ης γενιάς στην Ελληνική αγορά σε εκδόσεις Limousine & Variant.

Πρόκειται για ένα 100% νέο αυτοκίνητο. Ο σχεδιασμός, οι τεχνολογίες ασφάλειας, άνεσης & υποστήριξης οδηγού, οι κινητήρες, ο εξοπλισμός, όλα είναι καινούργια. Το ίδιο και η πλατφόρμα MQB στην οποία βασίζεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση του συνολικού βάρους έως και 85kg καθώς και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων CO2 έως και 20%.

Με το νέο Passat, η VW παρουσιάζει ένα νέο σχεδιαστικό profile που συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τον δυναμισμό. Χάρη στην πλατφόρμα MQB, oι αναλογίες του αμαξώματος έχουν γίνει ακόμα πιο δυναμικές: χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 8 εκατοστά, μεγαλύτεροι θόλοι τροχών. Το εσωτερικό δημιουργήθηκε με γνώμονα την υψηλή αισθητική, την καθαρότητα των γραμμών και την λειτουργικότητα. Το αποτέλεσμα είναι μια avant-garde εμφάνιση με νέες σχεδιαστικές λύσεις, όπως η οριζόντια διάταξη των αεραγωγών που διατρέχουν το ταμπλό σε όλο του το μήκος.

Νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και νέα γενιά συστημάτων infotainment κάνουν τις διαδρομές με το νέο Passat πιο άνετες και ασφαλείς. Με τις τεχνολογίες που ενσωματώνει η 8η γενιά του, το Passat ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας του, ενώ λανσάρει για πρώτη φορά συστήματα που δεν έχουν παρουσιαστεί σε κανένα άλλο αυτοκίνητο παγκοσμίως, όπως το Σύστημα Υποβοήθησης Κυκλοφοριακής Συμφόρησης “Traffic Jam Assist” και το Σύστημα Αυτόματου Παρκαρίσματος Ρυμουλκούμενου “Trailer Assist”.

Η 8η γενιά Passat διαθέτει νέους, προηγμένους κινητήρες, τεχνολογίας TSI και TDI. Μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά στην γκάμα παρουσιάζεται ο νέος κινητήρας 1.6 TDI απόδοσης 120 ίππων. Όλοι οι κινητήρες είναι BlueΜotionTechnology, με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2 να έχουν μειωθεί μέχρι και 20% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Κινητήρες Βενζίνης

Μετάδοση

Κατανάλωση καυσίμου Limousine (lt/100km)

CO2 (gr/km)

1,4 TSI BMT 125 PS

M6

5,4

125

1,4 TSI ACT BMT 150 PS

M6

4,9

115

Κινητήρες Diesel

Μετάδοση

Κατανάλωση καυσίμου Limousine (lt/100km)

CO2 (gr/km)

1,6 TDI BMT 120PS

M6

4,1

108

DSG7

4,0

105

2,0 TDI BMT 150PS

M6

4,1

108

DSG7

4,5

118

2,0 TDI BMT 240PS Bi-Turbo

DSG7 4MOTION

5,3

139

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας γενιάς Passat είναι το υψηλό επίπεδο του βασικού εξοπλισμού όλων των εκδόσεων που ξεπερνά ακόμα και προτάσεις της μεγαλύτερης κατηγορίας. Μερικά από τα στοιχεία εξοπλισμού που περιλαμβάνονται ως standard σε εκδόσεις του νέου Passat, είναι:

  • Σύστημα αυτόματης διατήρησης σταθερής ταχύτητας & απόστασης ACC

  • Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων “MultiCollisionBrake”

  • Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης Οδηγού “FatigueDetection”

  • Σύστημα ασφαλείας επιβατών “Pre-Crash”

  • Σύστημα επιτήρησης εμπρός χώρου “FrontAssist” με “CityEmergencyBrake”

  • Σύστημα αυτόματης στάθμευσης “Park Assist” 3ης γενιάς

  • Σύστημα πολυμέσων “CompositionMedia” με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5”, Bluetooth, θύρα USB, συνδεσιμότητα MirrorLink

  • Καθίσματα ergoComfort με 6 ηλεκτρικές ρυθμίσεις για το κάθισμα του οδηγού

  • Climatronic 3-Ζωνών για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες

  • LED πίσω φώτα