Η τέταρτη γενιά MAZDA ΜΧ-5 είναι εδώ

Οι Ευρωπαίοι λάτρεις του MX-5 θα δουν για πρώτη φορά στις 3 Σεπτεμβρίου στην Βαρκελώνη την 4η εκδοχή του αγαπημένου τους αυτοκινήτου.

Με 25 χρόνια ιστορίας και τρεις γενιές, η Mazda ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία του θρυλικού roadster MX-5. Η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στις αρχές Σεπτεμβρίου σε δύο εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ισπανία, την τέταρτη εκδοχή του μοντέλου της.

Αρχή θα γίνει στις 3-4 Σεπτεμβρίου στην Βαρκελώνη, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Ιαπωνία και ΗΠΑ. Στις 6 του μηνός, φίλοι του MX-5 από όλη την Ευρώπη θα σπεύσουν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας για να δουν από κοντά το αγαπημένο τους αυτοκίνητο. Εκεί, το κλίμα θα είναι πανηγυρικό για τα 25 χρόνια του MX-5, με το σλόγκαν να είναι «Long live the Roadster», παραφράζοντας το «Να ζήσει η Βασίλισσα».

Σχεδόν 945.000 MX-5 έχουν πουληθεί από το 1989, μια επίδοση που χάρισε στο μοντέλο της Mazda μια θέση στο βιβλίο Guinness World Record ως το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία. Όπως σας έχουμε γράψει αναλυτικά και στο παρελθόν, το 4ης γενιάς MX-5, θα είναι μικρότερο σε μέγεθος, ελαφρύτερο σε βάρος, ενώ στη βασική του έκδοση θα εξοπλίζεται με 1.500άρι μοτέρ απόδοσης 100 ίππων.

Πηγή: Sport-fm.gr

 

Σχετικά Tags
Mazda
Παρακαλούμε περιμένετε ...