Αποσύρεται ο Michael Schumacher!

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Michael Schumacher, ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του GP Ιαπωνίας, ότι αποσύρεται από τους αγώνες μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν.

Παρόλο που θεωρεί εαυτόν "ικανό να ανταγωνιστεί τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου", ο 43χρονος Γερμανός πιλότος τόνισε πως "κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να πεις αντίο και αυτή τη φορά μάλλον για πάντα", ενώ παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μακροχρόνια προοπτική για καμία ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι, από την επιστροφή του στους αγώνες πριν τρία χρόνια, ο Michael Schumacher δεν μπόρεσε να επαναλάβει - ούτε καν να πλησιάσει - τις επιτυχίες του παρελθόντος, έχοντας καταφέρει να ανέβει μόλις μία φορά στο πόντιουμ.

"Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν καταφέραμε να εξελίξουμε ένα μονοθέσιο ικανό να κατακτήσει τίτλους αυτά τα χρόνια", δήλωσε επ’ αυτού, προσθέτοντας ωστόσο ότι μπορεί να είναι πολύ χαρούμενος για τα συνολικά του επιτεύγματα στη F1. Kαι πώς να μην είναι άλλωστε, αφού κρατά τόσο το ρεκόρ Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων (7), όσο και νικών (91), που πολύ δύσκολα θα ξεπεραστούν!

Τη θέση του στη Mercedes θα πάρει από τη νέα σεζόν ο Lewis Hamilton.