WRC: 59o Ράλλυ Ακρόπολις

Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά άνοιξε τις πύλες του στο Ράλλυ Ακρόπολις, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση της 59ης εκδοχής του ελληνικού αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου-2 Ιουνίου 2013.

Στην εκδήλωση, όπου παρευρέθη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, κ. Παναγιώτα Ψαράκη, όπως και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, και ειδικότερα των περιοχών από όπου περνά η διαδρομή του αγώνα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μέγεθος της προσπάθειας ώστε εν μέσω της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας να καταστεί δυνατή η διοργάνωση ενός τόσο απαιτητικού αθλητικού γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας. Ο πρόεδρος της Celeritas, της εταιρείας που έχει την ευθύνη διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις τα τελευταία τρία χρόνια, κ. Παύλος Αθανασούλας, ευχαρίστησε τόσο την πολιτεία, που και φέτος, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται δίπλα στη διοργάνωση, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τους χορηγούς του αγώνα, στους οποίους φέτος προστέθηκε ο ΟΤΕ.

Παραδοσιακά, σε αυτήν την πρώτη συνέντευξη Τύπου για το Ράλλυ Ακρόπολις 2013, η Αλυτάρχης του αγώνα, Ανίτα Πασαλή, παρουσίασε τις λεπτομέρειες της διαδρομής, αλλά και εστίασε στο οργανωτικό μέρος, και ειδικότερα στον εθελοντισμό, μια δράση που ξεκίνησε με επιτυχία την προηγούμενη χρονιά και θα συνεχιστεί ακόμα δυνατότερα φέτος. Επιπλέον, η ίδια ανακοίνωσε την υποστήριξη του Action for Road Safety από το Ράλλυ Ακρόπολις, της καμπάνιας οδικής ασφάλειας που τελεί υπό την αιγίδα της FIA.

Φέτος ο αγώνας ξεκινά ουσιαστικά την Παρασκευή 31 Μαΐου με την κατατακτήρια δοκιμή, την τελετή εκκίνησης στο Ζάππειο και δύο ειδικές διαδρομές: Την Κινέτα-Πίσσια και τη νυκτερινή Κινέτα. Την επόμενη μέρα η δράση συνεχίζεται σε τέσσερις ειδικές που θα διεξαχθούν από δύο φορές (Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι και Ζήρεια), ενώ δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές θα κλείσουν τον αγώνα την Κυριακή (Πίσσια, Λουτράκι), εκ των οποίων η τελευταία θα είναι και η powerstage του Ράλλυ Ακρόπολις. Συνολικά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα καλύψουν απόσταση ειδικών μήκους 306,53 χλμ., από τα οποία σχεδόν τα μισά (149,56 χλμ.) θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουνίου. 

Σχετικά Tags
WRC