Παρουσιάζεται το αγωνιστικό Οpel Adam

Η Opel επέστρεψε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το Adam Cup το Νοέμβριο του 2012. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η μάρκα παρουσιάζει το νέο της αγωνιστικό: πρόκειται για μία σχεδιαστική μελέτη βασισμένη στο Adam, που θα πληροί τις προδιαγραφές R2 της FIA. Η ολοκλήρωση του αυτοκινήτου, όπως και η έγκριση Τύπου υπολογίζονται μέσα στο 2013. Με το Adam R2, η Opel κάνει το επόμενο βήμα στη νέα αγωνιστική στρατηγική της, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο για διεθνείς αγώνες ράλλυ ιδιωτών που θα τρέχει σε οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Το R2 χρησιμοποιεί τον 1.6 Εcotec 16V με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων που αποδίδει, στην αγωνιστική του έκδοση, 185 ίππους και μέγιστη ροπή περίπου 190 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω σειριακού, πεντατάχυτου κιβωτίου Sadev και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με πολύδισκο συμπλέκτη. Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει υδραυλικό χειρόφρενο “fly-off”, τετραπίστονες εμπρός δαγκάνες της Brembo και ρύθμιση πίεσης πέδησης για τον πίσω άξονα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ενσωματωμένη δομή ασφάλειας, αγωνιστικά καθίσματα Sparco Competition συμβατά με το σύστημα ασφάλειας οδηγού HANS, πίνακας οργάνων με LCD ένδειξη σχέσης κιβωτίου, λυχνία ελέγχου και υπολογιστή ταξιδιού MONIT, κεντρικό πάνελ ελέγχου, σποτ ανάγνωσης και ηλεκτρικός πυροσβεστήρας.

Σχετικά Tags
Opel