Τα χρώματα της Repsol Honda για το MotoGP του 2013

Η μορφή των νέων εργοστασιακών RSV213 δόθηκαν στη δημοσιότητα με την παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας που θα συμμετέχει το 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, MotoGP.

Στα κεντρικά γραφεία της Repsol στη Μαδρίτη έγινε η πρώτη εμφάνιση της αγωνιστικής ομάδας της Honda για το MotoGP του 2013. Ο DaniPedrosa, 2ος το 2012 και ο rookieMarcMarquez που είναι και η "ανερχόμενη δύναμη", συνόδευσαν τις μοτοσυκλέτες τους στην παρουσίαση.

Τα νέα χρώματα παραπέμπουν σαφώς στην εικόνα της Repsol που είναι και ο κεντρικός χορηγός της ομάδας. Η Ισπανική εταιρεία είναι φέτος πλήρως ικανοποιημένη με την παρουσία της καθώς και οι δύο οδηγοί της ομάδας είναι Ισπανοί.

Με κυρίαρχο το πορτοκαλί, έχει ενισχυθεί η παρουσία του λευκού που αντικατέστησε τις μαύρες περιοχές και το κόκκινο. Μεγαλύτερο είναι το logo της Repsol και με διαφορετική κλίση, καθώς ανηφορίζει πιά προς το μπροστινό τμήμα, ενώ αντίθετη κλίση είχε μέχρι πέρσι.

Όλα σαν να σηματοδοτούν μια νέα αρχή για την ομάδα του HRC, με μοναδικό στόχο να επιστρέψει στα χέρια τους ο τίτλος του πρωταθλητή. Επιπλέον η ένταξη του MarcMarquez στην ομάδα, σε αντικατάσταση του CaseyStoner, τροφοδοτεί με επιπλέον αισιοδοξία για την «εξασφαλισμένη» έξτρα προβολή.

Ο Marquez αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό για τη νέα χρονιά και το κατά πόσο έχει προσαρμοστεί στην νέα κατηγορία (όχι απλά μοτοσυκλέτα) ή πόσο θα χρειαστεί για να το πετύχει. Ήδη πάντως γίνονται δηλώσεις για μια θέση στο βάθρο από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, δείγμα ότι έχει ήδη να «αποδόδει».

Την παρθενική τους εμφάνιση με τη νέα τους μορφή θα κάνουν οι μοτοσυκλέτες στις δοκιμές, που θα πραγματοποιηθούν στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία, από 5 έως 7 Φεβρουαρίου. Θα είναι η 19η χρονιά που η ομάδα της Repsol Honda συμμετέχει στο ΠΠ ταχύτητας και αυτό την κάνει την μακροβιότερη της ιστορίας.