Tρίτο Πρωτάθλημα για τη Skoda στο IRC

Η Skoda έγινε ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία του Intercontinental Rally Challenge (IRC). Kέρδισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της και στο Πρωτάθλημα Οδηγών και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 2012 και έθεσε ένα νέο, μοναδικό ρεκόρ, καθώς έχει αποσπάσει νίκες σε συνολικά 27 αγώνες του θεσμού του IRC.

Και φέτος η Skoda ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρωτάθλημα του IRC. Η ομάδα κέρδισε με άνεση τον τίτλο των Κατασκευαστών, ενώ οι Andreas Mikkelsen και Ola Floene, οδηγώντας ένα εργοστασιακό Fabia Super 2000, έγιναν το πρώτο πλήρωμα που κέρδισε δύο συνεχόμενους τίτλους για την κατηγορία των Οδηγών.

Αθροίζοντας τους τίτλους στα πρωταθλήματα του IRC, του ERC (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι), τον τίτλο του πρωταθλήματος Ασίας – Ειρηνικού (Asia – Pacific Championship APRC) και τα έξι πρωταθλήματα που η Skoda κέρδισε σε χώρες ανά τον κόσμο, είναι ξεκάθαρο ότι το 2012 είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία των 111 ετών αγωνιστικών συμμετοχών της σε αγώνες κάθε μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Andreas Mikkelsen, ο μόνος οδηγός στην ιστορία του IRC που έχει κερδίσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα (2011-2012) δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είμαι πάρα πολύ περήφανος που έγινα ο πρώτος οδηγός που κέρδισε δύο συνεχόμενους τίτλους στο Intercontinental Rally Challenge οδηγώντας για την Skoda UK Motorsport. Είμαι πολύ περήφανος επίσης, γιατί συνέβαλλα στο να κερδίσει η ομάδα τους δύο από τους τρεις συνεχόμενους τίτλους στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Το εργοστασιακό μου Fabia S2000 ήταν απίστευτα γρήγορο και πάρα πολύ αξιόπιστο τα δύο αυτά χρόνια της μεγάλης μας επιτυχίας".

Σχετικά Tags
Skoda