Δοκιμαστικά Μονακό: Πιο γρήγορος ο Ρικιάρντο, άφησε πίσω τις Mercedes

Επεισοδιακή η σημερινή ημέρα με πολλά ατυχήματα

Ο Αυστραλός Ντανιέλ Ρικιάρντο πραγματοποίησε τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά της Πέμπτης στην πίστα του Μονακό, τα οποία ήταν επεισοδιακά, καθώς στιγματίστηκαν από πολλά ατυχήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του τρεις φορές το πρωί, προτού τα δοκιμαστικά σταματήσουν μετά από την αποκόλληση ενός μεταλλικού καπακιού από φρεάτιο, το οποίο προκάλεσε ζημιές στα οχήματα του Νίκο Ρόσμπεργκ και του Τζένσον Μπάτον, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μάσα είχε προηγουμένως προσκρούσει στα προστατευτικά τοιχώματα, ενώ ο Εστεμπάν Γκουτιέρες αντιμετώπισε ηλεκτρικά προβλήματα, και αργότερα ο Τζόλιον Πάλμερ, αλλά και ο Κέβιν Μάγκνουσεν, είχαν επίσης ατυχήματα, όπως και ο Ινδονήσιος Ρίο Χαριάντο.

Τελικά, ο Ρικιάρντομε Red Bull έκανε το γύρο σε 1:14.607, αφήνοντας πίσω του τις δύο Mercedes των Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ, ενώ τέταρτος ήταν ο έτερος πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ντανιίλ Κβίατ, Κάρλος Σάινθ, Κίμι Ράικονεν, Σέρχιο Πέρεθ, Σεμπάστιαν Φέτελ και Τζένσον Μπάτον.