Με το 2008 DKR16 η Peugeot στο Rally Dakar

Τρεις μήνες πριν την εκκίνηση του Rally Dakar, η Peugeot Sport αποκάλυψε το αυτοκίνητο με το οποίο θα διεκδικήσει τη νίκη. Πρόκειται για το 2008 DKR16 που συγκρινόμενο με τον προκάτοχο του είναι κατά 200 χιλιοστά μακρύτερο και κατά 200 χιλιοστά πιο πλατύ ενώ μειώθηκε το ύψος. Όμως παρά την αύξηση του μήκους, οι πρόβολοι εμπρός και πίσω μίκρυναν με αποτέλεσμα το 2008 DKR16 να είναι πιο ευέλικτο σε κάθε τερέν, ενώ διαθέτει και καλύτερη αεροδυναμική.

Πλέον αυτών, η Peugeot έχει βελτιώσει την κατανομή βάρους, την ανάρτηση και εξοπλίζει το 2008 DKR16 με μονοκόματες ζάντες κράματος μαγνησίου και ελαφρύτερα ελαστικά της Michelin. Αναβαθμισμένος είναι και ο twin-turbo V6 πετρελαιοκινητήρας των 3 λίτρων., με μέγιστη ιπποδύναμη 350 ίππων και ροπή 800 Nm. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου, σειριακού κιβωτίου. 

Τέλος, όπως επισημαίνουν οι Γάλλοι τεχνικοί, το ανθεκτικό rally car μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιουδήποτε είδους επιφάνεια, ενώ χάρη στο ξανασχεδιασμένο καπό και την νέα εισαγωγή αέρα τοποθετημένη στην οροφή, προσφέρει και μια πιο ισορροπημένα κατανεμημένη κάθετη δύναμη.