WRC: Αποχωρεί o Solberg!

O Petter Solberg, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ το 2003, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ενεργό δράση μετά από 15 χρόνια παρουσίας στο WRC. O ιδιαίτερα αγαπητός για το θεαματικό οδηγικό του στιλ -και με πολλούς οπαδούς στην Ελλάδα- Νορβηγός οδηγός, έχει καταγράψει 188 εκκινήσεις στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων ράλλυ, 13 νίκες, 15 δεύτερες θέσεις και 24 τρίτες. Σημείωσε συνολικά 852 βαθμούς και 456 ταχύτερους χρόνους σε ειδικές διαδρομές σε όλο τον κόσμο.

"Είμαι ευγνώμων και χαρούμενος για ό,τι έχω βιώσει στα 15 χρόνια μου στο  WRC" δήλωσε ο 38χρονος οδηγός. " Είναι πολύ λυπηρό, θα ήθελα παρά πολύ να οδηγήσω για μερικά χρόνια ακόμη, αλλά συνειδητοποιώ πως δε θα υπάρξει θέση στο WRC για μένα το επόμενο έτος. Έχω πει πως είμαι πρόθυμος να οδηγήσωχωρίς αμοιβή, αλλά στην παρούσα στιγμή δε θα πληρώσω για να οδηγήσω. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα με ξαναδείτε σε αυτοκίνητο του WRC, αλλά προς το παρόν νομίζω πως είναι το καλύτερο".

Στην προσπάθεια του να βρεθεί στο τρίτο μπάκετ της Μ-Sport  o Solberg είχε προτείνει στον Malcolm Wilson να οδηγεί χωρίς να πληρώνεται, όμως, η ομάδα μάλλον προτιμά έναν οδηγό που θα υποστηρίζεται οικονομικά από κάποιον μεγάλο σπόνσορα. "Πιστεύω πως είμαι αρκετά καλός ώστε να συναγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμη, αλλά κατανοώ πλήρως τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Μ-Sport και τους εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον", σχολίασε ο Petter Solberg.